Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 stængler citrongræs
  • 1 rød chili
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 100 g babyspinat
  • 2 spsk fishsauce
  • salt og peber
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt koriander
Tilbehør
  • 4 dl ris

Tilberedning

Hak løgene fint. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak den hvide del af stænglerne fint. Den grønne del gemmes. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint.

Varm olien i en stor gryde og steg løg, citrongræs – både den hakkede og den grønne del – chili og presset hvidløg i et par minutter, til løgene er klare. Tilsæt kødet og brun det ved god varme. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater. Vend det godt rundt og lad det simre under låg i ca. 20 minutter. Fjern den grønne del af citrongræsstænglerne.

Skyl spinaten og slyng den tør. Vend spinaten i saucen, til den falder sammen. Smag kødsaucen til med fishsauce, salt og peber.

Snit forårsløgene. Servér bolognesen med kogte ris, forårsløg og hakket koriander

Frugt og grønt pr. person

392 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2702 kJ (643 kcal). Kulhydrat 85 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 36, 2012