Ingredienser

  • 700 g kartofler
  • 300 g knoldselleri
  • 3 porrer
  • 1½ spsk raps eller olivenolie
  • salt og peber
  • 4 dl hvidløgssauce 3% eller Mornay sauce 5%
  • 150 g friske tranebær
  • saft fra 1 appelsin
  • 2 spsk sukker
  • 4 bøffer af magert oksekød, fx tyksteg eller filet, 500 g ialt
  • 4 skiver groft brød, 200 g

Tilberedning

Vask og skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i skiver. Snit porrerne. Smør et ildfast fad med ½ spsk olie og fordel kartofler, porrer og selleri lagvis. Krydr med salt og peber og hæld hvidløgssaucen over. Kom det i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Kom tranebær, appelsinsaft og sukker i en gryde. Lad det simre ved svag varme til tranebærrene begynder at sprænge. Tag gryden af varmen.

Steg bøfferne i 1 spsk olie i 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelse. Krydr med salt og peber.

Server bøfferne med tranebærkompot og kartofler i fad.

Frugt og grønt pr. person

220 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (700 kcal). Kulhydrat 91 g. Fedt 18 g, heraf mættet 6 g