Ingredienser

  • 800 g blommer
  • 1 spsk nøddeolie + lidt til at smøre formen
  • 4 æg
  • 80 g hvedemel
  • 2 tsk majsstivelse
  • 125 g sukker
  • 2½ dl minimælk
  • 1 knivspids salt
  • 1 stang vanilje
  • 25 g hasselnøddeflager

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Smør et stort tærtefad eller to mindre med lidt olie. Læg blommerne i fadet med den runde side opad.

Kom æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk, olie og salt i en blender. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i blenderen. Blend dejen godt og grundigt. Hæld dejen i fadet omkring blommerne.

Bag kagen 10 minutter. Skru ovnen ned til 180 grader og bag endnu 20-25 minutter.

Rist hasselnøddeflagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 5 minutter til de er gyldenbrune, og drys dem over den færdige kage.

TIP
En clafouti er en nem kage med meget saftig frugt. Den bages med en pandekage lignede dej og sådan smager den også. Dejen kan piskes sammen med et piskeris, men bliver bedst, når den bliver blendet.

Frugt og grønt pr. person

80 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ ( 190 kcal). kulhydrat 30 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g