Ingredienser

Pomfritter
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
Blåmuslinger
  • 1½ kg blåmuslinger
  • 2 porrer
  • 200 g selleri
  • 2 gulerødder
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl hvidvin

Tilberedning

Pomfritter
Skrub kartoflerne godt og skær dem i pomfritstørrelse, ca. 1½x1½ cm x kartoflens længde. Kom kartoflerne i en plasticpose sammen med olie og ryst posen godt, så olien fordeler sig jævnt på alle kartoflerne. Spred kartoflerne ud på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til de er gyldenbrune på alle sider. Krydr kartoflerne med salt.

Blåmuslinger
Skyl muslingerne grundigt i flere hold vand. Kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du slår dem hårdt i bordet. Skær porrer, selleri og gulerødder i tynde strimler. Hak hvidløgene fint. Hak persillen groft. Svits grøntsagerne og halvdelen af persillen i olien i en stor gryde i 3 minutter. Tilsæt muslinger og hvidvin og lad muslingerne koge ved stærk varme under låg til alle muslingerne har åbnet sig. Ryst gryden godt indimellem.

Servér muslingerne i dybe tallerkener med urter og suppe og servér kartoflerne ved siden af.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (650 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 2 g

UH4011