Ingredienser
Tilbehør til 4 personer- 1 ½ kg rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri og rødbeder
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- 30 g blå birkes
- 1 tsk. salt
- Peber
Tilberedning
Bagte rodfrugter
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Hold rødbederne for sig, så de ikke farver de øvrige grøntsager.
Vend rodfrugter og rødbeder med olivenolie – i en skål hver for sig – og drys med birkes. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir – stadig adskilt – og krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
Frugt og grønt pr. person
300 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
800 kJ / 200 kcal. Kulhydrat: 30 g Fedt: 8 g, heraf mættet fedt: 1 g
Hjertevarm mad 2017