Ingredienser

Tilbehør til 4 personer
  • 1 ½ kg rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri og rødbeder
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 30 g blå birkes
  • 1 tsk. salt
  • Peber

Tilberedning

Bagte rodfrugter
Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Hold rødbederne for sig, så de ikke farver de øvrige grøntsager.

Vend rodfrugter og rødbeder med olivenolie – i en skål hver for sig – og drys med birkes. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir – stadig adskilt – og krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.

Frugt og grønt pr. person

300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ / 200 kcal. Kulhydrat: 30 g Fedt: 8 g, heraf mættet fedt: 1 g

Hjertevarm mad 2017