Ingredienser

Rissalat
  • 3 dl sorte, røde eller brune fuldkornsris
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rød chili
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 lille rødløg
  • 3 friske majskolber eller 300 g optøede majs fra frost
  • salt
Barbecuelaks
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk tomatketchup
  • 2 spsk muscovadosukker eller brun farin
  • saft af 1 citron
  • ½ tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 stykker laksefilet med skind a ca. 125 g

Tilberedning

Rissalat
Kog risene som angivet på emballagen. Hæld dem i en skål og lad dem køle lidt af. Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen med finthakket chili uden kerner. Pluk bladene af oreganostilkene. Hak løget fint. Skær majskernerne af kolberne. Vend majs, dressing, oreganoblade og løg i risene. Smag rissalaten til med salt og eventuelt mere citronsaft.

Barbecuelaks
Pres hvidløgsfeddet og bland det med tomatketchup, muscovadosukker, citronsaft og paprika. Smag dressingen til med salt og peber. Smør marinaden på kødsiden af laksestykkerne. Lad dem trække med marinaden i mindst 20 minutter, men gerne et par timer. Læg laksestykkerne på skindsiden på den varme grillrist og grill dem i 8-10 minutter uden at flytte på dem. Skindet bliver måske lidt brændt, men
det skal ikke spises. Vend laksestykkerne og grill dem på kødsiden i 2 minutter.

Servér den barbecuemarinerede laks med rissalaten.

TIP
Barbecuemarinaden kan bruges til alle typer kød og skaldyr.
I stedet for røget paprika kan du bruge almindelig, stødt rosenpaprika.

Frugt og grønt pr. person

120 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2650 kJ (630 kcal). Kulhydrat 78 g. Fedt 12,5 g, heraf mættet fedt 4,5g-

Grill med Hjerteforeningen