Ingredienser
Baked chilibeans- 250 g tørrede hvide bønner
- 2 røde chili
- 2 fed hvidløg
- 2 dåser flåede tomater
- 1 spsk olivenolie
- 3 spsk brun farin eller muscovadosukker
- 2 spsk æbleeddike
- salt
- 1 bundt/potte basilikum
- 4 æg
- 1 spsk olivenolie
- 100 g lufttørret skinke, fx parma- eller serranoskinke
- 4 skiver rugbrød, 200 g
Tilberedning
Baked chilibeans
Udblød bønnerne i rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet.
Kassér udblødningsvandet, kom bønnerne i en gryde, dæk med vand og bring dem i kog. Lad bønnerne simre i ca. 1 time, til de er møre. Hæld kogevandet fra bønnerne.
Skær chilierne i 3-4 store stykker og pres hvidløgene. Blend tomaterne. Varm olien op og svits hvidløg og chili i olien et øjeblik. Tilsæt tomater og lad saucen koge i 5 minutter. Tilsæt bønner, farin, og æbleeddike og lad saucen koge i 10 minutter. Tag eventuelt chilistykkerne op, hvis saucen hurtigt bliver meget stærk. Vend grofthakket basilikum i saucen og smag den til med salt lige inden servering.
Spejlæg og sprød skinke
Bred skinken ud på en bageplade med bagepapir. Steg skinken i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, til den er helt sprød. Varm olien op på en pande og steg æggene til spejlæg.
Servér baked chilibeans med spejlæg, sprød skinke og rugbrød.
TIP
I stedet for at iblødsætte og koge bønnerne selv, kan du anvende 2 dåser hvide bønner eller kidneybønner i saltlage. Kassér saltlagen og kom bønnerne i tomatsaucen.
Frugt og grønt pr. person
421 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2550 kJ (607 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 19, 2012