Ingredienser

Bagte auberginer
  • 2 auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
Kødsauce
  • 2 løg
  • 3 stilke bladselleri
  • 250 champignoner
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1-2 spsk. balsamico
  • 1 bundt basilikum
Tilbehør
  • 320 g pasta, fx penne, skruer, muslinger eller anden pasta, gerne fuldkorn

Tilberedning

Bagte auberginer
Halvér auberginerne. Smør skærefladen med 1 spsk. olie og læg auberginerne med skærefladen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag auberginerne i ovnen i 30-40 minutter ved 180 grader, til de er helt møre indeni og brune ovenpå.

Kødsauce
Skær løgene i skiver. Skær bladselleri i små tern. Skær champignonerne i skiver. Brun kødet i 1 spiseskefuld olie i en gryde. Tilsæt løg, bladselleri og champignoner og svits dem med i 5 minutter. Blend de flåede tomater med hvidløgsfeddene og hæld det i gryden. Lad saucen simre i 20 minutter og smag den til med salt, peber og balsamico.

Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Anret auberginerne på et fad eller tallerkener og kom saucen ovenpå. Drys med grofthakket basilikum og servér pasta til.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (650 kcal). Kulhydrat 71 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g

UH4011