Ingredienser

Bagte jordskokker og kartofler
  • 500 g jordskokker
  • 500 g små vaskede kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
Julesalat
  • 500 g julesalat
  • ½ granatæble
  • 3 appelsiner
  • 75 g dadler
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vineddike
  • salt og peber
Bagt laks
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 4 laksesteaks, ca. 600 g

Tilberedning

Bagte jordskokker og kartofler
Skrub jordskokkerne med en grønsagsbørste. Del eventuelt kartofler eller jordskokker i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse. Bland jordskokker og kartofler på en bageplade med bagepapir, og vend begge dele godt med olien. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune og møre. Krydr dem med salt.

Julesalat
Skær julesalaten i tynde både, som stadig hænger sammen i stokken. Læg dem i en skål iskoldt vand i 15 minutter. Lad dem dryppe godt af på et viskestykke. Pil kerne ud af granatæblerne. Skær skrællen af appelsinerne. Halvér appelsinerne, og skær dem i tern. Skær dadlerne i skiver. Hak persillen groft. Rør olie og eddike sammen, og vend dressingen med salat, frugt og persille. Smag salaten til med salt og peber.

Bagt laks
Hak fennikelfrøene fint, og bland dem med salt og peber. Drys krydderiblandingen på laksen. Læg laksen i et ovnfast fad, og bag den ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Servér laksen med bagte jordskokker og kartofler og julesalat.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (620 kcal). Kulhydrat 71 g. Fedt 24 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme, uge 50, 2014
Ude og Hjemme