Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 100 g mørkt rørsukker
  • 2 kanelstænger à 5 cm
  • 1 chili
  • 1 mango
  • 1 lille ananas
  • 4 friske figner
Tilbehør
  • 225 g yoghurtis, fx vanilje eller chokolade
  • eventuelt basilikum- eller myntekviste til pynt

Tilberedning

Bring vand, sukker, kanel og chili i kog i en lille gryde. Lad det koge ind ved svag varme, til der er lidt under halvdelen tilbage. Det skal have konsistens som sirup. Tag kanel og chili op. Skær mango og ananas i tern og figner i kvarte. Fordel frugten på 4 stykker folie, hæld 2 spiseskefulde sirup over hver portion og luk folien tæt omkring frugt og sirup. Bag frugten ved 200 grader ca. 15 minutter. Servér den bagte frugt lun med is og resten af siruppen. Pynt eventuelt med basilikum eller mynte.

TIP
Bananer, blommer, ferskner, nektariner og pærer kan tilberedes på samme måde.

Frugt og grønt pr. person

ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1100 kJ (260 kcal) fordelt på: kulhydrat 53 g fedt 3 g, heraf mættet fedt 2 g fedtenergi 11 %