Ingredienser

Spinat med pinjekerner og rosiner
  • 500 g spinat
  • 50 g pinjekerner
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ dl mørke rosiner
  • salt og peber
Appelsindampet hornfisk
  • 500 g hornfiskefilet
  • 2 dl appelsinsaft
  • salt
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Spinat med pinjekerner og rosiner
Pluk eventuelle grove stilke af spinaten. Skyl spinaten grundigt i koldt vand og lad den dryppe af i en sigte.

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter. Gem dem til senere.

Varm olien op i en stor gryde, tilsæt spinaten og steg den under omrøring, til den falder sammen. Tilsæt rosiner og lad spinaten koge, til væsken er fordampet. Smag spinaten til med salt og peber og drys med pinjekerner. Hold spinaten varm.

Appelsindampet hornfisk
Skær hornfiskefileterne over på den lange led og skær finnerne af. Fjern eventuelle ben. Skær fileterne i stykker på ca. 12 cm, fold dem sammen på midten og sæt dem fast med en tandstik. Drys fileterne med lidt salt og læg dem i en gryde. Hæld appelsinsaft ved og kog forsigtigt op. Skru ned til lav varme og lad fisken dampe under låg i 5 minutter. Tag fisken op af gryden og læg den på den varme spinat. Kog appelsinsaften ind til ca. ¾ dl og dryp den over fisk og spinat.

Servér den appelsindampede hornfisk med spinat og kogte kartofler.

Frugt og grønt pr. person

195 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2354 kJ (560 kcal). Kulhydrat 63 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 24, 2012