Ingredienser

Kofta
  • 1 løg
  • 2 små grønne chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • 1 dl havregryn eller kikærtemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. garam masala (krydderi)
  • 1 tsk. tørret koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 æg
  • 500 g hakket oksekød, 3-7 % eller magert hakket lammekød
Masalasauce
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. garam masala (krydderi)
  • 1 tsk. tandoori masala (krydderi)
  • 4 dl vand
Topping
  • 2 hårdkogte æg i kvarte
  • 1 lille bundt koriander
Tilbehør
  • 400 g nøglehulsmærkede naanbrød

Tilberedning

Kofta
Tænd ovnen på 200 grader.

Pil og hak løg, chili, hvidløg, ingefær og koriander og rør det med havregryn, salt, krydderier og æg i en foodprocessor.

Ælt blandingen sammen med kødet til en fars. Form farsen til små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne i ovnen i 10 minutter.

Masalasauce
Pil og hak løget og pres hvidløget. Varm olien i en wok eller stor sauterpande og svits begge løgene.

Tilsæt tomater, salt, krydderier og vand. Lad saucen simre ved svag varme i 15 min. Blend saucen.

Kom kødbollerne i saucen. Læg låg på og lad bollerne simre i ca. 35 minutter. spæd evt. med vand undervejs, hvis saucen er blevet for tyk.

Topping
Anret retten på et fad, pynt med hårdkogte æg skåret i kvarte og drys med friske koriander.

Tilbehør
Servér med naan.

TIP
I stedet for havregryn kan du bruge kikærtemel.

I stedet for naan kan retten serveres med kogte fuldkornsbasmatiris. Servér eventuelt kofta med Poodeena mynte chutney.

Frugt og grønt pr. person

175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ / 600 kcal Kulhydrat: 69 g Fedt: 19 g, heraf mættet fedt 5 g

Hjertevarm mad 2017