Ingredienser
Kofta- 1 løg
- 2 små grønne chili
- 1 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 2 håndfulde frisk koriander
- 1 dl havregryn eller kikærtemel
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. garam masala (krydderi)
- 1 tsk. tørret koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 æg
- 500 g hakket oksekød, 3-7 % eller magert hakket lammekød
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. stærk paprika
- 1 tsk. chilipulver
- 2 tsk. garam masala (krydderi)
- 1 tsk. tandoori masala (krydderi)
- 4 dl vand
- 2 hårdkogte æg i kvarte
- 1 lille bundt koriander
- 400 g nøglehulsmærkede naanbrød
Tilberedning
Kofta
Tænd ovnen på 200 grader.
Pil og hak løg, chili, hvidløg, ingefær og koriander og rør det med havregryn, salt, krydderier og æg i en foodprocessor.
Ælt blandingen sammen med kødet til en fars. Form farsen til små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne i ovnen i 10 minutter.
Masalasauce
Pil og hak løget og pres hvidløget. Varm olien i en wok eller stor sauterpande og svits begge løgene.
Tilsæt tomater, salt, krydderier og vand. Lad saucen simre ved svag varme i 15 min. Blend saucen.
Kom kødbollerne i saucen. Læg låg på og lad bollerne simre i ca. 35 minutter. spæd evt. med vand undervejs, hvis saucen er blevet for tyk.
Topping
Anret retten på et fad, pynt med hårdkogte æg skåret i kvarte og drys med friske koriander.
Tilbehør
Servér med naan.
TIP
I stedet for havregryn kan du bruge kikærtemel.
I stedet for naan kan retten serveres med kogte fuldkornsbasmatiris. Servér eventuelt kofta med Poodeena mynte chutney.
Frugt og grønt pr. person
175 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2500 kJ / 600 kcal Kulhydrat: 69 g Fedt: 19 g, heraf mættet fedt 5 g
Hjertevarm mad 2017