Ingredienser

Appelsinsalat
  • 2 andebryster
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 4 appelsiner
  • 300 g grønkål
  • 1 rødløg
  • ½ granatæble
  • 2 spsk. vineddike
Tilbehør
  • 4 dl hele korn, spelt, byg eller hvedekorn, gerne parboiled

Tilberedning

Appelsinsalat
Skær fedtet af andebrystet. Brun kødet på begge sider på en pande i 1 spsk. olivenolie. Skru ned for varmen, og steg kødet endnu 4 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. Lad kødet trække i 5 minutter, og skær det i tynde skiver. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl grønkålen, tør den og rib den. Snit grønkålen fint. Skær løget i tynde både. Pluk kernerne ud af granatæblet. Rør 3 spsk. olie med vineddiken, peber og lidt salt. Vend grønkål, løg, appelsiner og granatkerner med dressingen. Anret salaten på et fad, og fordel andekødet jævnt ud over salaten.

Tilbehør
Kog de hele korn efter anvisning på emballagen.

Servér salaten med kogte korn.


TIP

Salaten bliver mest saftig hvis du skærer skrællen af appelsinerne i stedet for at pille den af.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (530 kcal). Kulhydrat 76 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 47, 2015
Ude og Hjemme