Ingredienser

Valnøddebund
  • 75 g valnødder
  • 75 g hvid hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. valnøddeolie + lidt til at smøre formen
Æblemousse
  • 700 g æbler
  • 3 blade husblas
  • 1 stang vanilje
  • 100 g flormelis
  • 150 g flødeost light eller friskost, højst 11 %
Hyldebærgelé
  • 2 blade husblas
  • 1½ dl sød hyldebærsaft
  • 1 æble

Tilberedning

1 kage/14 stykker

Valnøddebund
Hak valnødderne mellemfint. Bland mel med nødder, bagepulver og salt. Pisk æg og sukker til en lys og luftig skum. Vend olie og melblanding i æggeskummet. Kom dejen i en smurt springform 24 cm i diameter. Bag kagen ved 180 grader i 15-20 minutter, til du kan prikke i den med en tandstik, uden at der hænger dej ved. Lad bunden køle af i formen. Løsn kagebunden, og sæt ringen på igen.

Æblemousse
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med lidt vand i bunden, og kog dem under låg, til de er helt mosede ud. Udblød husblassen i en stor skål koldt vand. Blend æblerne til en fin puré, tag husblassen op af vandet, og smelt dem i den varme mos. Lad mosen køle af på køkkenbordet. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk flødeost med flormelis og vaniljekorn. Rør osten sammen med æblemosen, og hæld blandingen over valnøddebunden. Lad moussen sætte sig i køleskabet, ca. 3 timer.

Hyldebærgelé
Udblød husblassen i en stor skål koldt vand. Lun hyldebærsaften, og smelt husblassen heri. Lad saften køle lidt af. Skær æblet i 14 tynde skiver, og læg dem rundt i kanten af kagen oven på æblemoussen. Hæld hyldebærsaften over cremen og sørg for, at den dækker hele kagen. Lad geléen stivne i køleskabet. Skær kagen ud i 14 stykker mellem æblestykkerne.

 

Frugt og grønt pr. person

100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ (200 kcal). Kulhydrat 29 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 41, 2017
Ude og Hjemme