Ingredienser
Æblekylling- 4 hele kyllingelår, ca. 700 g
- 1 æble
- salt og peber
- 4 timiankviste
- 800 g kartofler
- 600 g selleri
- 1 spsk. olivenolie
- ¼ tsk. salt
- 400 g grønne bønner
- 1 lille rødløg
- 2½ dl ylette
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Tilberedning
Æblekylling
Del kyllingelårene i ledet til over- og underlår. Skær æblet i både, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver. Skub så mange æbleskiver som muligt ind under skindet på kyllingelårene. Læg kyllingelårene på en bageplade med bagepapir og krydr med salt, peber og timianblade. Steg kyllingelårene i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.
Ovnfritter
Skræl kartofler og selleri og skær dem i tykke bjælker, ca. 1½x1½ cm. Vend bjælkerne med olie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag fritterne i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. Drys dem med salt.
Bønnesalat
Nip bønnerne og kog dem i ca. 4 minutter. Lad bønnerne dryppe af i en sigte. Læg de lune bønner i et fad og drys dem med finthakket løg. Rør ylette sammen med finthakket hvidløg og smag dressingen til med salt og peber. Dryp lidt af dressingen over bønnerne og kom resten i en skål.
Servér kyllingen med ovnfritter og bønnesalat og ekstra dressing til fritterne.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1900 kJ (500 kcal). Kulhydrat 43 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 g
UH0812