Ingredienser

Æblekylling
  • 4 hele kyllingelår, ca. 700 g
  • 1 æble
  • salt og peber
  • 4 timiankviste
Ovnfritter
  • 800 g kartofler
  • 600 g selleri
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. salt
Bønnesalat
  • 400 g grønne bønner
  • 1 lille rødløg
  • 2½ dl ylette
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Tilberedning

Æblekylling
Del kyllingelårene i ledet til over- og underlår. Skær æblet i både, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver. Skub så mange æbleskiver som muligt ind under skindet på kyllingelårene. Læg kyllingelårene på en bageplade med bagepapir og krydr med salt, peber og timianblade. Steg kyllingelårene i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.

Ovnfritter
Skræl kartofler og selleri og skær dem i tykke bjælker, ca. 1½x1½ cm. Vend bjælkerne med olie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag fritterne i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. Drys dem med salt.

Bønnesalat
Nip bønnerne og kog dem i ca. 4 minutter. Lad bønnerne dryppe af i en sigte. Læg de lune bønner i et fad og drys dem med finthakket løg. Rør ylette sammen med finthakket hvidløg og smag dressingen til med salt og peber. Dryp lidt af dressingen over bønnerne og kom resten i en skål.

Servér kyllingen med ovnfritter og bønnesalat og ekstra dressing til fritterne.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (500 kcal). Kulhydrat 43 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 g

UH0812