Du kan nu gøre en meget håndgribelig forskel og bidrage til at redde livet for de mange tusinde danskere, der hvert år har brug for akut hjælp fra en hjertestarter. Deltag i årets Landsuddeling, og befri hjertestarterne.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

For tit møder danskeren en hjertestarter, som ikke er tilgængelig døgnet rundt. Det kan koste liv. Men her kommer du ind. For som noget helt nyt kan du nu ”Befri din hjertestarter” sammen med Hjerteforeningen.

Det gør du ved at deltage i årets Landsuddeling fra Hjerteforeningen. For hvis du er en de danskere, som allerede har en hjertestarter – måske fordi du deltog og gik dig til en ved sidste års Landsuddeling – kan du få et klimaskab, så den kan være offentligt tilgængelig og klar til at redde liv døgnet rundt.

– Vi vil redde liv. Og der hjælper hjertestartere. Men kun, hvis folk kan få fat på dem og bruge dem til at genoplive personen, der har brug for hjælpen. Så derfor har vi lanceret indsatsen ”Befri din hjertestarter”, hvor vi fokuserer knivskarpt på at gøre de livreddende hjertestartere mere tilgængelige, forklarer Anne Kaltoft, der er adm. direktør i Hjerteforeningen.

Og det er egentlig ganske nemt at deltage i ”Befri din hjertestarter”.

Du skal bare starte en Befri-gruppe, hvor I tilsammen samler ind på mindst ti ruter til Landsuddelingen – og om det er på fysiske eller digitale ruter, er helt op til jer. Læs mere om hvordan her.

 

Hvorfor skal jeg befri min hjertestarter?

40% af de registrerede hjertestartere på hjertestarter.dk er ikke offentligt tilgængelige hele døgnet. Det kan skyldes, at de hænger indendørs i en butik, en kulturinstitution eller en virksomhed, hvor man kun kan komme til dem inden for almindelig åbningstid. Men hjertestop kan ramme os alle – og på alle tider af døgnet. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt befrier deres hjertestarter ved at få monteret et udendørs klimaskab, så hjertestarteren altid er klar til brug.

Du befrier din hjertestarter ved at få den monteret udendørs, offentligt tilgængeligt i et klimaskab, der holder den varm om vinteren og kold om sommeren (så den ikke tager skade af de danske temperaturer).

Det kan du gøre ved at betale dig fra det og købe et klimaskab og få det monteret af en autoriseret elektriker. Det koster typisk lidt over 11.000 kroner. Og derudover skal du tilse hjertestarteren ofte – helst minimum hver uge – så du er sikker på, at hjertestarteren stadig er i skabet og er funktionsdygtig.

Du kan også starte en Befri-gruppe i Landsuddelingen og samle deltagere til den.

Hvis I dækker mindst ti indsamlingsruter til Landsuddelingen den 30. maj, så kvitterer vi med et klimaskab, professionel standardmontering og et års ServicePlus-aftale. Helt gratis.

 

Deltag og red liv