Forside > Hvis coronavaccinen giver atrieflimren: Forhold dig som du plejer
Atrieflimren Gode råd

Hvis coronavaccinen giver atrieflimren: Forhold dig som du plejer

Hjertelinjen bliver i øjeblikket kontaktet af mange hjertepatienter med bekymringer om, at coronavaccinen kan udløse anfald af atrieflimren. Sker det, skal man dog forholde sig til sin atrieflimren, som man plejer, understreger konsulent på Hjertelinjen.

Ikke alle feberramte får atrieflimren

Atrieflimren kaldes også for hjerteflimmer – eller forkammerflimmer – og er en rytmeforstyrrelse i hjertet. Den er kendetegnet ved at være uregelmæssig, og i nogle tilfælde medfører den en hurtigere puls.

Atrieflimren kan opstå i forbindelse med feber. Det er dog ikke alle hjertepatienter, som oplever atrieflimren, hvis de får feber, fastslår Anne Marie Kurtzhals.

 

Skal ikke forholde sig anderledes

Feber er en mulig bivirkning ved vaccinerne i Sundhedsstyrelsens vaccinationsprogram. Men som Anne Marie Kurtzhals bemærker, er det ikke anderledes end med andre vacciner.

– Der er ikke tale om en særlig slem variant af feber. Hvis man som hjertepatient får atrieflimren i forbindelse med feber på baggrund af coronavaccinen, skal man ikke forholde sig anderledes, end man plejer, siger hun.

– Som udgangspunkt har hjertepatienter modtaget vejledning i, hvordan de skal forholde sig, hvis de oplever atrieflimren. Det er ikke anderledes, fordi de oplever atrieflimren i forbindelse med feber forårsaget af coronavaccinen. Hvis de oplever andre symptomer, end de plejer, bør de dog kontakte egen læge eller den hjertelæge, som følger dem, siger Anne Marie Kurtzhals.

Mange undgår helt bivirkninger

De typiske symptomer på atrieflimren ud over uregelmæssig puls og hjertebanken, er blandt andet åndenød, træthed, svimmelhed eller smerter i brystet.

Anne Marie Kurtzhals fortæller, at det vil være meget forskelligt, hvilke symptomer hjertepatienter vil opleve, hvis de får atrieflimren. Hvis man da overhovedet oplever bivirkninger forbundet med coronavaccinen.

– Der er nogle, der vil opleve anfald, som blot går i selv igen, og så er der nogle, som vil skulle have behandling, for at det går væk. Men det er vigtigt at huske på, at der vil være rigtigt mange, som hverken får feber eller andre bivirkninger af coronavaccinen, slutter Anne Marie Kurtzhals.