Forside > Rejs med et roligt hjerte
Gode råd Hverdagen sommer

Rejs med et roligt hjerte

Sommeren er allerede over os, og ferien står for døren. Det har fået flere hjerte-kar-patienter og pårørende til at ringe ind og spørge ind til deres rejser. I ”Top 3 Tips”-serien om rådgivningens arbejde sætter vi denne gang fokus på det at rejse med hjerte-kar-sygdom

Tekst madslo - Dato maj 30, 2018

Er det farligt at flyve? Hvad hvis jeg bliver syg under min rejse? Hvad er en forhåndsgodkendelse?

Spørgsmålene er mange i den varme tid til Hjerteforeningens rådgivere. De giver gode råd om rejsen og klæder dig på til at få den bedste rejseoplevelse.

Her er eksempler på spørgsmål:

Er det farligt at gå i bjerge?

Jo højere højder, du bevæger dig i, jo lavere ilttryk. Har du hjertesvigt og tendens til åndenød, når du fx går op ad trapper eller cykler, vil du opleve en symptomforværring. Og er du uvant med at gå i bjerge, er det en god idé at træne, inden du tager afsted. Men oplever du ingen problemer med fysikken i din hverdag, kan du godt gå i bjerge. Vær realistisk omkring din tur og planlæg den før du tager hjemmefra. Vend det evt. med din læge, hvis du er i tvivl i forhold til dit hjerte.

Må jeg flyve?

Flyrejser er som regel ikke et problem, selvom iltniveauet i kabinen er en lille smule lavere. Oplever du en forværring i dine symptomer, fx i form af øget åndenød eller nylig vægtstigning, bør du søge læge.

Er det første gang, du skal afsted efter din hjerte-kar-sygdom og bekymrer du dig om flyturen, kan det være en god idé at undgå lange oversøiske flyrejser. Tænk også i alternative måder at rejser på fx tog eller bud, så du ikke begrænser din måde at rejse på.

 

Hvornår skal jeg medbringe et ”pillepas”?

Tager du almindelig hjertemedicin som eksempelvis mod forhøjet blodtryk eller kolesterol, skal du ikke medbringe pillepas. Tager du sovemedicin eller smertestillende, som sløver dig, og som har en advarselstrekant på emballagen, kræver det et pillepas. Husk altid at medbringe en opdateret medicinliste og medbring originalpakker i håndbagagen.

God rejse!