Hjerteforskning giver håb og tryghed. For den enkelte hjertepatient og for samfundet. Det er det, forskning kan, sagde uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) i sin tale ved uddelingen af Hjerteforeningens og Børnehjertefondens forskningslegater på den årlige legatuddeling på Hotel d’Angleterre i hjertet af København.

I forbindelse med legatuddelingen udtalte uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M):

– Hjerteforskning giver håb og tryghed. For den enkelte hjertepatient og for samfundet. Det er det, forskning kan. De tre legatmodtagere er et godt billede på, at forskningens perspektiver favner både det helt brede og det helt nære.

– Fra store komplicerede operationer til små forebyggende forandringer og fra banebrydende medicinudvikling til den omsorgsfulde patientpleje, der skaber trivsel og forhindrer genindlæggelser. Jeg er glad for at være med til at hylde exceptionel dansk hjerteforskning, som spiller en væsentlig rolle for vores samfund og vores sundhedsvæsen.

Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, glædede sig over den store opbakning fra danskerne til hjertesagen. Opbakningen muliggør støtten til forskningen:

– Danskernes støtte til hjertesagen er af helt uvurderlig betydning. Bidragene er med til at gøre det muligt at støtte forskningen på hjerteområdet.

– En forskning, som i høj grad medvirker til at bringe antallet af ramte med hjerte-kar-sygdom ned og til at udvikle nye behandlingsformer, som kan skabe et bedre liv for hjertepatienter og deres pårørende.

KÆMP MED - STØT HJERTERNE HER

 

Hjerteforeningen har uddelt over 800 mio. kr.

Siden starten i 1962 har Hjerteforeningen uddelt over 800 millioner kroner til hjerteforskningen herhjemme.

De tre legatmodtagere ved årets legatuddeling var:

  • Niels Thue Olsen, Københavns Universitetshospital, Herlev Hospital og Gentofte Hospital, der modtog 3.720.000 kroner fra Hjerteforeningen og Snedkermester Sophus Jacobsen og hustru Astrid Jacobsens Fond til projektet ”CT-scanning af hjertets kranspulsårer i stedet for invasiv undersøgelse hos patienter med akut koronart syndrom – et lodtrækningsforsøg”.
  • Nina Rottmann, Syddansk Universitet, der modtog 1.500.000 kroner fra Hjerteforeningen til projektet ”Kilder til mening i livet med hjertesygdom. Udvikling og evaluering af et tilbud i hjerterehabilitering”.
  • Charlotte Kvist Ekelund, Københavns Universitetshospital, Rigshospitalet, der modtog 500.000 kroner fra Børnehjertefonden til projektet ”Risikovurdering og obstetrisk håndtering af gravide, der venter et hjertesygt barn”.

Hjerteforeningens ambassadører var med

Med til legatuddelingen var en lang række af Hjerteforeningens ambassadører, herunder Birthe Kjær, Julie Agnete Vang, Bubber, Christian Degn, Michèle Bellaiche og Rikke Sevecke.

Desuden optrådte den tidligere X Factor-deltager Tobias Floor, som i efteråret blev ramt af hjertestop, med et par sange.

Remmen Fonden havde venligst stillet Palmehaven på Hotel d’Angleterre til rådighed for Hjerteforeningen og Børnehjertefondens legatuddeling.