Særligt smagsstofferne i rygevæsken er usunde, skriver dr.dk om ny forskning på området. Det her er et endnu klarere bevis for, at e-cigaretter er skadelige, siger tobaksekspert fra Hjerteforeningen

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

Damperne. Sådan lyder det korte ord for de danskere, der benytter elektroniske cigaretter eller ’e-cigaretter’. Og nej, det er ikke sundt at dampe. Forskning viser nu, at du øger din risiko for at få hjerte-kar-sygdomme, hvis du ryger e-cigaretter, som har eksisteret i Danmark siden 2008.

I forrige uge udgav forskere fra Stanford University en række nye resultater, der peger på, at e-cigaretter øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme markant i forhold til, hvis du ikke ryger. Det skriver dr.dk.

Charlotta Holm Pisinger er Hjerteforeningens ekspert i tobaksforebyggelse.

– Det her er et endnu klarere bevis for, at e-cigaretter er skadelige, siger Charlotta Pisinger og tilføjer dog, at forskningen intet kan sige med 100 procents sikkerhed.

Årsagen er, at e-cigaretter er så nye, at der ikke findes forskning, der kortlægger e-cigaretters påvirkning af kroppen på lang sigt.

– Der findes ingen langtidsstudier endnu, og det tager årtier at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Derfor står vi ikke med det endegyldige bevis endnu, siger hun til dr.dk.

Du kan læse hele historien her.