Hjerteforeningens protektor, H.K.H. Kronprinsessen, talte om de store fremskridt, Danmark har oplevet inden for hjerte-kar-forskningen, da hun uddelte legater til tre hjerteforskere ved et stort arrangement på Hotel d’Angleterre.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

Hjerte­for­ening­ens protektor, H.K.H. Kronprinsessen, stod for uddelingen af Hjerteforeningens og Børnehjertefondens forskningslegater, da den årlige legatuddeling i dag fandt sted på Hotel d’Angleterre i hjertet af København.

I sin tale ved legatuddelingen sagde Kronprinsessen blandt andet:

– I Danmark har vi et forskermiljø i international topklasse. Et miljø, der leverer opsigtsvækkende resultater og rykker grænserne for, hvad vi troede muligt, hvert eneste år.

– Det skal vi være særligt stolte af på en dag som i dag. I dag får vi lov at hylde og sige stor tak til nogle af de forskere, der med deres arbejde er med til at redde danske liv hver dag.

Støtten redder liv

Siden starten i 1962 har Hjerteforeningen uddelt over 600 millioner kroner til hjerteforskningen herhjemme.

Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, glæder sig over den store opbakning fra danskerne til hjertesagen:

– Danskerne er meget gavmilde og donerer til stadighed til den vigtige hjertesag. Støtten er meget vigtig i forbindelse med indsatsen for at redde liv.

– For med den store opbakning er vi hvert år i stand til at støtte den vigtige forskning på hjerteområdet. Forskningen bidrager til, at mange helt kan undgå at blive ramt af en hjerte-kar-sygdom, og at vi kontinuerligt kan blive bedre til at behandle de forskellige hjertesygdomme, så hjertepatienter og deres pårørende kan få et bedre liv.

Legater til tre projekter

De tre legatmodtagere ved dagens uddeling var:

  • Flemming Javier Olsen, ph.d.-studerende ved Herlev og Gentofte Hospital, der modtager 1.700.000 kr. fra Hjerteforeningen og Lomas til projektet ”Karakterisering af sygdom i hjertets forkammer ved brug af ultralydsscanning af hjertet”.
  • Henning Bundgaard, professor på Rigshospitalet, der modtager 2.999.000 kr. fra Hjerteforeningen og Snedkermester Sophus Jacobsen og Hustru Astrid Jacobsens Fond til projektet ”Optimering af plasma-kalium-niveau og nedsat risiko for hjerterytme-forstyrrelser og død”.
  • Peter Agger, adjunkt ved Aarhus Universitetshospital, der modtager 1.000.000 kr. fra Børnehjertefonden til projektet ”Når et rodet hjerte er roden til et kortere liv”.

Remmen Fonden havde venligst stillet Palmehaven på Hotel d’Angleterre til rådighed for Hjerteforeningen og Børnehjertefondens legatuddeling.

For yderligere information:

Kristian Jakobsen

Presserådgiver i Hjerteforeningen

Tlf.: 33 66 99 69/kjakobsen@hjerteforeningen.dk