Forside > 1700 hullers golf: Marathon-indsamling til hjertebørn samlede 200.000 kroner ind
Events

1700 hullers golf: Marathon-indsamling til hjertebørn samlede 200.000 kroner ind

Da solen stod op den 8. juni 2024, teede juniorgolfspillere fra Hillerød Golf Klub og de øvrige nordsjællandske golfklubber ud til fordel for Hjerteforeningen.

Tekst Karsten Kjærgaard - Dato juni 11, 2024

Fra solopgang til solnedgang slog de ihærdige juniorgolfspillere sig rundt på golfbanen og lavede et vaskeægte golfmaraton, mens de samlede penge ind til Hjerteforeningen gennem sponsorater per spillet hul.

Eventet er blevet en årligt tilbagevendende begivenhed i Hillerød Golf Klub, og blandt initiativtagerne er hjertelæge Bo Gregers Winkel, der til daglig er overlæge på Rigshospitalet. Ifølge ham var golfmaratonet en mulighed for at kombinere to ting, der står hans hjerte meget nær: hjertesagen og golf.

At være født med en hjertesygdom kan være en stor udfordring. Ofte vil der være fysiske begrænsninger, og derfor er det ikke altid nemt at dyrke sport.

Men golf er en sport, hvor de fleste kan være med, samtidig med at man får rigtig god motion. Med Golfmaraton vil vi gerne vise at golf er en sport for alle, og samtidig give de unge golfspillere en udfordring ved at spille så meget de orker, siger Bo Gregers Winkel.

 Ved at lade juniorerne finde deres egne sponsorer og samle penge ind, lærer de noget om ansvar og at gøre noget for andre. På mange planer giver det derfor god mening at lave Golfmaraton, så børn hjælper børn, siger han.

Han suppleres af Teddy Birch Petersen, som sidder med i planlægningsgruppen for arrangementet, og så frem til at udfordre juniorgolfspillerne:

 Der er ingen tvivl om, at det er en fysisk og mental udfordring for golfspillerne, for de fleste har aldrig spillet mere end 36 huller på en dag.

 Så de skal kæmpe med sig selv. Kan de nå 54 huller? Måske 72? Der er i hvert fald timer nok, lød det fra Teddy Birch Petersen.

I alt blev der spillet mere end 17000 hullers golf ved årets golfmarathon.

Hjertebørn inviteret med

Udover de indsamlende nordsjællandske juniorgolfere var en række børn med medfødt hjertesygdom og deres familier også inviteret med på dagen. Her fik de lov til at prøve kræfter med golf og komme rundt på banen og heppe på de mange spillere.

Der kan være mange udfordringer forbundet med at være et hjertebarn. Så at Hillerød Golf Klub på denne måde både vil samle penge ind til at støtte børn med medfødt hjertesygdom og samtidig give hjertebørn én på opleveren, hvor de ikke skal tænke på deres sygdom, det er meget prisværdigt, fortæller Rikke Morthorst, som er seniorprojektleder i Hjerteforeningen.

For interesserede var der også rig mulighed for andre at komme ud forbi golfbanen og hilse på og heppe golfspillerne på vej, mens der også var underholdning og forskellige konkurrencer hele dagen.

Blandt andet en mulighed for at vinde en tur i en Ferrari med privatchauffør, et gratis kursus i Hjerteforeningens Hjerteredder-kurser, en musikalsk oplevelse med Tobias Floor og et croon-comedy show med Klassens Tykke Dreng.

Over 200.000 kroner indsamlet

Og resultatet efter mere end 1700 hullers golf:

Mere end 200.000 kr. blev samlet ind til Hjerteforeningens vigtige arbejde for børn med hjertesygdom.

Golfmarathonen blev gennemført med hjælp fra Nordea Fonden og TRYG, der som partnere var med til at sikre, at eventet kunne gennemføres. ZLEEP Hotels var også partner ved eventet, og hotelkæden gjorde det muligt for alle deltagende hjertebørn samt familier at overnatte gratis ifm. golfmarathonen.

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)