Lørdag den 16. september afholdt TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen indsamlingsshowet Hjertegalla 2023 og samlede ind til kampen mod hjertesygdom. Tusindvis af gavmilde danskere donerede tilsammen over 35 millioner kroner. Donationer, som går til forebyggelse af hjerte-kar-sygdom, patientstøtte og ikke mindst til livreddende hjerteforskning.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail - klik her.
(Du må meget gerne indsætte link til artiklen i din mail.)

Der blev grint, grædt og gjort store øjne, da årets Hjertegalla løb over skærmen på TV2 Charlie lørdag den 16. september.

Michèle Bellaiche og Christian Degn indtog værtsrollerne, og guidede seerne gennem en hjertevarm aften, hvor danskere, der selv har hjertesygdomme helt inde på livet, fortalte deres rørende og gribende historier.

Under showet fik seerne også en smagsprøve på nye gennembrud i kampen mod hjertesygdom, og oplevede fire hjerteforskere komme på glatis overfor et panel af nysgerrige børnereportere.

Musikalske indslag af danske kunstnere som Ericka Jane, L.I.G.A og Annette Heick & Caspar Phillipson var også på menuen, mens skuespillerne Bodil Jørgensen og Henrik Birk vanen tro stod for komikken.

Skuespiller og bil-nørd Anna Stokholm holdt med kyndig hånd styr på de fire VW-biler, der var på højkant til de heldige vindere.

Hæder til Årets Hjerteredder

Årets Hjerteredder, der støttes af Østifterne, blev også hyldet.

Prisen gik i år til Jesper Johansen fra Albertslund, som reddede sin mor, Dorthe, da hun i hjemmet faldt om med hjertestop.

Selvom de to var alene hjemme, holdt han hovedet koldt, fik alarmeret 1-1-2 og påbegyndte straks hjerteredning.

I fem minutter holdt Jesper gang i sin mors hjerte med hjertemassage indtil ambulanceredderne ankom, hvor de efter tre stød med en hjertestarter bragte Dorthe tilbage til livet.  

Den dygtige hjerteredder fik overrakt prisen af indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, der gæstede årets Hjertegalla, og som hyldede alle de eminente hjertereddere, der gør en forskel: 

Vi skylder jer alle en stor tak. I fortjener at blive hyldet. I yder en vigtig indsats, der er med til at skabe en tryggere hverdag for danskerne rundt om i landet, lød det fra Sophie Løhde, inden hun kunne præsentere vinderen.  

Læs mere om de tre indstillede redninger her.

Kæmpestor opbakning

Det var 12. gang, at der blev afholdt Hjertegalla på TV 2 CHARLIE, og indsamlingsshowet er nu en fast tradition hos seerne, der gavmildt støtter den vigtige sag.

Således lykkedes det i år danskerne, virksomheder og fonde at indsamle hele 35.730.713 kr.

De indsamlede penge fra Hjertegalla-showet går blandt andet til hjerteforskning, forebyggelse og patientstøtte.  

Penge, der gør en stor forskel, fastslår Anne Kaltoft. 

Vi kunne ikke gøre vores arbejde, hvis det ikke var, fordi så mange gavmilde danskere hvert år støtter op og er med til at kæmpe hjertesagen. Så efter så skøn en aften er det kun passende med en dybfølt tak til alle dem, der har støttet kampen for et liv uden hjertesygdom, lyder det fra Anne Kaltoft.  

Hjertegalla 2023 blev sendt direkte på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE lørdag den 16. september. Så du ikke showet, kan du se det på TV 2 PLAY.