Thomas Frank, der er fodboldtræner for Brentford, lagde vejen forbi Hjerteforeningens fodboldskole for hjertebørn, der i weekenden blev afholdt på FCK’s træningsbaner på Frederiksberg.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail - klik her.
(Du må meget gerne indsætte link til artiklen i din mail.)

Fodbold er også for børn, der er født med en hjertefejl.

Det var budskabet, da Hjerteforeningen, DGI Fodbold, Rigshospitalet og FCK gik sammen om at afholde en fodboldskole for hjertebørn på FCK’s træningsanlæg i København.

På fodboldskolen fik hjertebørnene mulighed for at sparke bold og opleve glæden ved motion, selvom de har brug for flere pauser end andre børn.

Lørdag og søndag den 11.-12. juni var mere end 30 hjertebørn sammen med deres forældre samlet til leg med bold, skud på mål og sjovt samvær.

Brentford-træner Thomas Frank besøgte lørdag fodboldskolen til stor glæde for børnene.

Thomas Frank skrev autografer og viste et par trick med fodbolden.

Senere lørdag blev hjertebørnene inviteret med ombord i FCK’s spillerbus og kørt en tur i Parken til en rundvisning.

Møder andre hjertebørn

På fodboldskolen møder børnene andre børn, der også har et ar på brystet, og som også kan have brug for en pause i boldspillet.

– Børn med medfødt hjertesygdom har ligesom andre børn gavn af at bevæge sig, men det er ikke sikkert, at hjertebørn kan løbe lige så hurtigt eller længe som børn, der er født med et rask hjerte.

– Det er baggrunden for, at vi i Hjerteforeningen i samarbejde med FCK, DGI Fodbold, Rigshospitalet og tidligere elitefodboldspiller Sara Juhl inviterer til en fodboldskole, der er tilpasset hjertebørn, og hvor der er god plads til at tage et hvil undervejs, hvis behovet opstår.

– Vi ved, at sunde vaner grundlægges allerede i barndommen. Derfor er det vigtigt, at også hjertebørn får gode oplevelser og glæde ved at være fysisk aktive, siger Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft.

Tidligere elitefodboldspiller står bag

Initiativet til fodboldskolen kommer fra Sara Juhl, der er tidligere elitefodboldspiller.

Hun er selv født med en hjertefejl, da hendes ene hjerteklap er todelt i stedet for tredelt, og hun har i mange år stået i spidsen for fodboldskoler arrangeret af DGI Fodbold.

Jeg har altid kunnet mærke på mit hjerte, hvor godt det har været for mig at dyrke idræt gennem livet.

– Jeg synes, at det er vigtigt at vise, at selvom en hjertefejl kan give nogle fysiske begrænsninger, så skal det ikke hindre den enkelte i at dyrke denne vidunderlige sport.

– Fodbolden har en helt unik evne til at skabe sammenhold, herunder venskaber, siger Sara Juhl og fortsætter:

– Jeg håber, at legen med bolden blandt ligesindede giver dem glæde, tryghed og mod på at starte til fodbold i en forening. Hjertebørn kan meget mere, end de selv tror, på trods af deres hjertefejl, siger Sara Juhl.

Positive oplevelser

Hos FCK, der stiller træningsanlæg til rådighed og sørger for spillertøj til alle børnene, er der glæde over at kunne danne gode rammer for arrangementet.

– Vi er stolte og glade for, at vi igen i år er en del af det her projekt.

– Det er vigtigt for os at være med til at give de her børn positive oplevelser, og vi ved, at fodbold kan være en drivende positiv faktor for hjertesyge børn.

– Vi har glædet os til at se en masse børn have nogle fede dage her, siger FCK’s kommercielle direktør, Jacob Lauesen.

Bag fodboldskolen står også DGI Fodbold, der har som mål at få danskerne ud i naturen og ind på banerne.

– Det er fantastisk, at vi sammen med Hjerteforeningen, Rigshospitalets dygtige hjertelæger og FCK kan give endnu flere børn mulighed for at spille fodbold i trygge rammer blandt ligesindede med fokus på bevægelsen og glæden i spillet.

– Det giver deltagerne erfaringer og succesoplevelser, som de kan tage med videre, og forhåbentlig giver det flere mod på at blive en del af fællesskabet i en lokal forening, siger Lars Møller, som er Landsformand for DGI Fodbold.