Cirka 2,5 millioner kroner er søndag blevet samlet ind ved Hjerteforeningens Landsuddeling, hvilket vækker glæde hos projektleder Lasse Lindquist. Det betyder nemlig, at cirka 100 hjertestartere skal sættes op rundtom i landet.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

Søndag er danskerne gået i den gode sags tjeneste og har samlet ind for at dele hjertestartere ud i forbindelse med Hjerteforeningens Landsuddeling. Med stor villighed.

Det forventes, at der i løbet af søndagen er blevet samlet cirka 2,5 millioner kroner ind, hvilket betyder, at der er i omegnen af 100 hjertestartere på vej ud til danskerne.

Vi er ovenud tilfredse med det flotte resultat, og at det ser ud til, at der snart er cirka 100 hjertestartere på vej ud i de danske lokalsamfund, gør mig virkelig glad, siger Lasse Lindquist, projektleder for Hjerteforeningens Landsuddeling.

Han sender gode tanker til alle dem, der har medvirket til, at der nu skal flere hjertestartere op over hele landet.

Tusind tak til alle de flittige indsamlere, der virkelig har gjort en flot indsats, og så skylder vi selvfølgelig også en stor tak til alle dem, der har doneret og gjort en forskel, siger Lasse Lindquist.

Tid er altafgørende, når det kommer til et hjertestop.

Således overlever kun 1 ud af 19, hvis ingen træder til med genoplivning, inden ambulancen ankommer, mens tallet er helt op mod hver tredje, hvis man modtager hjælp med en hjertestarter, inden ambulancen ankommer. Bruges hjertestarteren inden for 3-5 minutter, er overlevelsesmulighederne helt op til 70 procent.

Hver og en af disse hjertestartere kan være forskellen på liv og død. Derfor er jeg også taknemlig og glad for, at vi har fået det flotte resultat, som vi har, afslutter Lasse Lindquist.

Læs om Hjerteforeningens Landsuddeling på www.landsuddeling.dk.

Vi vil kommunikere det helt præcise resultat fra årets Landsuddeling her på hjerteforeningen.dk, når vi har færdiggjort den endelige optælling inden for den nærmeste fremtid.