En hjerte-kar-sygdom griber drastisk ind i livet – og ikke kun for den berørte. Som pårørende til personer med hjertesygdom oplever man også, at hverdagslivet kan ændres med ét slag.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

Pludselig skal man forholde sig til en række nye opgaver i hverdagen, og ens egne aktiviteter kan blive begrænset.

Oven i de praktiske ændringer kommer ofte også en række psykiske følgevirkninger. Det kan være angst eller depression, ængstelse eller en følelse af pludselig at stå alene med ansvaret. Livet er forandret, og fremtiden kan se mørkere ud.

Her kan det være en befriende oplevelse at tale med andre, der har stået i samme situation. Derfor har Hjerteforeningen i samarbejde med en række pårørendestøtter oprettet et tilbud, hvor du kan booke en samtale med en pårørende til en hjertepatient.

Sammen kan I dele erfaringer, oplevelser og udfordringer fra livet som pårørende. Vores tilknyttede pårørendestøtter lytter til dig, stiller spørgsmål og fortæller gerne om deres egne erfaringer.

På denne side kan du læse mere om vores pårørendestøtter, der alle har haft hjertesygdom helt inde på livet. Find den person, du har lyst til at tale med, og udfyld kontaktformularen, så bliver du kontaktet i et tidsrum, du selv vælger.

Book en pårørendestøtte