I november måned blev Kirsten Hermann fra Fredericia nysgerrig på, hvad Hjerteforeningens webinar ”Kost og motion, når du lever med atrieflimren” var for en størrelse. Hun klikkede sig ind og deltog – og i dag ville Kirsten straks tilmelde sig igen. 

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

I Hjerteforeningen afholder vi webinarer for hjertepatienter og pårørende som 81-årige Kirsten Hermann. Hun er faktisk begge dele, fordi hun selv og hendes mand Kurt har en hjertesygdom. Kirsten, der sammen med sin mand bor i Fredericia, deltog i november i Hjerteforeningens webinar ”Kost og motion, når du lever med atrieflimren”. Og hendes anmeldelse er klar:  

– Alt i alt var det en rigtig god oplevelse at være deltager i webinaret, så stor tak til underviserne Dorthe (fysioterapeut, red.) og Lotte (diætist, red.). Hvis der engang bliver arrangeret webinar om andre emner, der er relevante for mig, vil jeg straks tilmelde mig, siger Kirsten. 

Hjerteforeningen tilbyder webinarer om mange forskellige hjertediagnoser og problemstillinger. Du kan på hjerteforeningen.dk/webinar se vores optagede webinarer.  

 

Men hvad er et “webinar”? 

Godt spørgsmål – og vi har svaret til dig her:  

Et webinar er en online undervisning, hvor du møder underviseren på din egen computerskærm hjemme i stuen. Computeren er populært sagt dit kursuslokale.  

Du kan se og høre underviseren og se plancher og slides på din skærm, og du kan løbende stille skriftlige spørgsmål til underviseren. Det kræver ingen særlige IT-kundskaber at deltage, du skal blot have adgang til en computer eller tablet med internetgang og lyd. 

Invitationer til webinarerne sendes i første omgang kun ud til Hjerteforeningens medlemmer via den lokale Hjerteforening. På sigt vil webinarer også blive mere bredt tilgængelige. 

Hvis du ikke har mulighed for at deltage den pågældende dag eller har lyst til at se webinaret igen, kan du altid se eller gense webinaret her på siden. 

 

Kirsten klikkede sig ind og deltog i webinar 

Egentlig har Kirsten Hermann det udmærket til dagligt trods sin hjertesygdom. Ligesom mange andre danskere lever hun dermed med sin hjertesygdom. Både Kirsten og hendes mand, Kurt har fået ballonudvidelse. 

– Jeg synes, at det var godt at webinaret genopfriskede den viden, vi modtog på hospitalet. Man skal ofte have informationerne flere gange, så man husker at bruge dem, fortæller Kirsten. 

Det var første gang jeg skulle deltage i et sådant arrangement, så jeg var meget spændt på, hvordan det skulle foregå. Det blev en meget positiv oplevelse, fordi det var så veltilrettelagt og meget nemt at deltage i.  

Underviserne var fysioterapeut Dorthe Hornsgaard og diætist Lotte Juul Madsen, der begge til daglig er rådgivere på Hjertelinjen. Kirsten fortæller: 

Dorthe indledte med at fortælle om, hvem webinaret skulle henvende sig til, nemlig til dig som vil leve et sundt og aktivt liv med atrieflimren. Fælles ville de tage udgangspunkt i den nyeste viden om kost og motion og gennemgå anbefalinger om fysisk aktivitet ved atrieflimren samt barrierer og fordele ved et aktivt liv med atrieflimren. De talte også om motion, når man får betablokkere og blodfortyndende behandling. Bagefter var Lotte god til at give os rådgivning om sammensætning af hjertekost, om vægttab og om aflivning af madmyter. Jeg blev glad for at blive gjort opmærksom på, at der madmæssigt kun var få “syndere”, men at man dog som alle andre skal være opmærksom på, hvad man putter i munden. 

 

Læs mere