John Vestphal har gået på alle Danmarks hjertestier – og den personlige gevinst har været stor. Et bedre helbred og mange smukke og anderledes oplevelser har John fået med sig.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

To par sko har John Vestphal slidt op, siden han ved årsskiftet besluttede sig for at gå alle Danmarks hjertestier. I starten af oktober kunne John Vestphal sætte et stort flot punktum for sine ihærdige gåture på de mange stier. I løbet af ni måneder har han gået i alt 275 hjertestier, han har tilbagelagt 1.330 kilometer, og han har tabt sig 20 kilo. Og han har nydt udsigten fra hjertestier i Skagen i nord til Nexø i øst.

– Det bedste ved projektet har været, hvor ofte jeg er blevet overrasket over ruterne. Jeg er drejet ned ad en sti, og så har der åbenbaret sig de mest fantastiske scenarier, der har været sjove oplevelser med dyr eller sjove mennesker, jeg har mødt på min vej.

En af de særlige oplevelser, John Vestphal har haft på sine mange ture, er, da han i Geraa i Nordjylland kom til et markområde, hvor en flok køer i alverdens farver gik og græssede. Midt i idyllen brød køerne ud af indhegningen og fulgte John på vej hen ad stien. Kort efter mødet med køerne kom John til en tange med et smukt stendige og så videre ud til små strande.

– Derfra var der en fuldstændig fantastisk udsigt, og det er uden sammenligning et af de smukkeste steder, jeg overhovedet har været, siger John Vestphal.

Det har været sjovt og givende og har sat tanker i gang
Ud over at være en personlig udfordring for John Vestphal har det også sat tanker i gang om ”det gode liv”. For den megen motion, den friske luft og et stort vægttab har gjort, at han både sover langt bedre om natten og spiser sundere og mere varieret.

Oplevelsen af Danmarks natur har spillet en rolle i projektet, men det har også været sjovt og fuld af anderledes oplevelser at gennemføre projektet.

– Jeg har vadet gennem moser og vandløb, og mine sko og min bil har i flere dage lugtet fælt af mosevand, men der har ikke været nogen forhindringer, der har kunnet stoppe mig. Jeg har haft tørre strømper og ekstra sko i bilen, og så har det ellers været ”videre i teksten”, hvis jeg fik våde sko, fortæller John, der nogle steder også har trasket gennem meterhøjt græs og ukendt fauna.

– De ture har næsten været de sjoveste, siger John, der også kan fortælle om at balancere på træstammer hen over åer.

Johns ihærdighed
På sin vej har John også mødt udfordringer, fx at hans iPhone løb tør for strøm, og at en træfældning på Fyn spærrede vejen. Men det har ikke fået ham til at springe over, hvor gærdet er lavest:

– Jeg har gået tre af ruterne to gange på grund af manglende strøm på iPhonen, og træfældningen gjorde, at jeg måtte køre en stor omvej for at gå de sidste 400 meter, så jeg kan med sindsro sige, at jeg har gået hver eneste meter af samtlige hjertestier, siger John.

Gevinsten
John Vestphal besluttede sig oprindeligt for at nå at gå alle hjertestier i løbet af et år. Han har nået målet på godt ni måneder, og han afsluttede projektet med turen rundt på Amager Fælled i København.

– Jeg har nu lukket ned med mange fantastiske minder. Det har været ni intense måneder, og det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv, siger John Vestphal.

Har du også lyst til at gå på nogle af Danmarks smukke hjertestier, kan du finde en oversigt over dem her.

Læs også om denne artikel om Johns gåture.