Symptomerne er måske væk, men din behandling med medicin skal fortsætte livet ud, viser ny britisk forskning ifølge Fagnet. Det er vigtigt at blive ved med at tage medicinen, siger forskningschef

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail - klik her.
(Du må meget gerne indsætte link til artiklen i din mail.)

Du bør altid være opmærksom på, at du i disse tider med coronavirus skal overholde retningslinjerne for god hygiejne og for hensyn til andre, herunder hvor mange der samles på ét sted. Læs mere på hjerteforeningen.dk/corona og få al nødvendig viden.

Har du dilateret kardiomyopati – en sygdom, hvor hjertemusklen er blevet udvidet og slap og derfor har nedsat pumpefunktion – lyder anbefalingen, at du indstiller dig på en livslang medicinsk behandling.

Sådan lyder budskabet i en ny artikel bragt på Hjerteforeningens hjemmeside til fagfolk på hjerteområdet, Fagnet.

Forskere fra Storbritannien har udført et pilotstudie med 51 hjertesvigtpatienter og undersøgt, om de patienter, der bliver symptomfrie af behandlingen, helt kan trappe ud af behandlingen uden tilbagefald. Det viste sig ikke at være tilfældet.

– Det er et interessant studie med en større effekt, end jeg umiddelbart havde forestillet mig. Studiet viste meget klart, at blandt dem, der stoppede med medicinsk behandling, var der betydeligt flere, der fik tilbagefald. Derfor styrker studiet den strategi og de anbefalinger, vi har på hjerteafdelingerne til patienter med denne type af hjertesvigt, forklarer forskningschef i Hjerteforeningen Gunnar Gislason til Fagnet.

– Studiet har slået fast, at vi nu med stor sikkerhed kan sige til patienterne, at det er vigtigt at blive ved med at tage medicinen, og at den skal tages resten af livet.

Gunnar Gislason forklarer til Fagnet, at det bestemt er muligt, at man på et tidspunkt bliver klogere på, hvilke hjertesvigtpatienter der har brug for at fortsætte behandlingen, og hvilke patienter der med fordel kunne stoppe behandlingen.

– På nuværende tidspunkt har vi ikke biomarkører eller andet, der kan hjælpe med at finde de patienter, der har en høj risiko for tilbagefald. Det er ikke usandsynligt, at vi vil blive klogere på det i fremtiden, så vi kan lave en mere individualiseret behandling, siger Gunnar Gislason.

Studiet er publiceret i det anerkendte tidsskrift The Lancet.

Du kan læse artiklen skrevet til fagpersoner på Hjerteforeningens Fagnet.

 

Vil du vide mere?

Læs mere om studiet: Withdrawal of pharmacological treatment for heart failure in patients with recovered dilated cardiomyopathy (TRED-HF): an open-label, pilot, randomised trial.

VIDEO: Se video om Hjerteforeningens forskning, som du kan støtte

STØT FORSKNINGEN I DAG