Coronasituationen udvikler sig hele tiden, og der er et stort behov for hjælp til alle dem, som enten er syge, er i karantæne eller er særligt udsat for at blive smittet med Coronavirus. Derfor har Røde Kors åbnet for Hjælpenetværket.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

Hold dig opdateret på hjerteforeningen.dk/corona

 

I Hjerteforeningen ved vi, hvor meget hjælp fra andre kan betyde, når man er udsat som hjertepatient eller pårørende, så vi giver dig her information om en ordning fra Røde Kors, vi kan anbefale.

For hvis du har brug for hjælp eller selv vil være frivillig hjælper, er ordningen Hjælpenetværket måske noget for dig. På Røde Kors’ hjemmeside kan du digitalt tilmelde dig til enten at få eller give hjælp. Du kan også ringe til Hjælpenetværket på telefon 35 29 96 60 kl. 9-19 mandag til søndag.

Hjælpenetværket kan eksempelvis hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål. Dog ikke børnepasning.

På hjemmesiden beskrives det, at du kan få hjælp via Hjælpenetværket, hvis du:

  • Er ældre og føler dig i risiko for at blive smittet.
  • Er særlig udsat, fx på grund af sygdom (fx hjerte-kar-sygdom, lungesygdom, nedsat immunforsvar eller kræft) og derfor har valgt at gå i selvisolation.
  • Er mistænkt for at være smittet og derfor er i hjemmekarantæne.
  • Er syg af coronavirus og derfor er i hjemmekarantæne.

Hvis du kan svare ja til et af ovenstående punkter, kan du få hjælp, når du kontakter Hjælpenetværket.

Hjælpenetværket følger alle retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen og andre relevante myndigheder.

 

Hold dig opdateret på hjerteforeningen.dk/corona