Coronasituationen udvikler sig hele tiden, og der er et stort behov for hjælp til alle dem, som enten er syge, er i karantæne eller er særligt udsat for at blive smittet med Coronavirus. Derfor har Røde Kors åbnet for Hjælpenetværket.

Corona: Bliv opdateret på hjerteforeningen.dk/corona

Informationerne i vores artikler om coronavirus er skrevet på baggrund af den eksisterende viden på udgivelsestidspunktet (se dato nederst på siden). Du kan altid finde vores opdaterede viden om coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom på www.hjerteforeningen.dk/corona. Du er også velkommen på Hjertelinjen (70 25 00 00). Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Hold dig opdateret på hjerteforeningen.dk/corona

 

I Hjerteforeningen ved vi, hvor meget hjælp fra andre kan betyde, når man er udsat som hjertepatient eller pårørende, så vi giver dig her information om en ordning fra Røde Kors, vi kan anbefale.

For hvis du har brug for hjælp eller selv vil være frivillig hjælper, er ordningen Hjælpenetværket måske noget for dig. På Røde Kors’ hjemmeside kan du digitalt tilmelde dig til enten at få eller give hjælp. Du kan også ringe til Hjælpenetværket på telefon 35 29 96 60 kl. 9-19 mandag til søndag.

Hjælpenetværket kan eksempelvis hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål. Dog ikke børnepasning.

På hjemmesiden beskrives det, at du kan få hjælp via Hjælpenetværket, hvis du:

  • Er ældre og føler dig i risiko for at blive smittet.
  • Er særlig udsat, fx på grund af sygdom (fx hjerte-kar-sygdom, lungesygdom, nedsat immunforsvar eller kræft) og derfor har valgt at gå i selvisolation.
  • Er mistænkt for at være smittet og derfor er i hjemmekarantæne.
  • Er syg af coronavirus og derfor er i hjemmekarantæne.

Hvis du kan svare ja til et af ovenstående punkter, kan du få hjælp, når du kontakter Hjælpenetværket.

Hjælpenetværket følger alle retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen og andre relevante myndigheder.

 

Hold dig opdateret på hjerteforeningen.dk/corona