Sæsonen for influenza nærmer sig, og derfor kan en række patientgrupper igen i år få gratis influenzavaccination hos deres egen læge eller på apoteket. Det gælder også borgere med hjerte-kar-sygdom.

Vi passer på hinanden

Lad os passe på hinanden ved at følge myndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Læs om de generelle anbefalinger på coronasmitte.dk og om anbefalinger for hjertesygdom og coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Tak!

Influenza er en meget smitsom infektion, fordi virus smitter gennem luften og holder sig i luften længe. Man kan derfor blive smittet, selv om man ikke har været i nærheden af den syge. Også håndtryk og berøring af ting, som er forurenet med influenzavirus, kan føre til smitte.

Flere steder kan man blive vaccineret mod influenza, herunder hos praktiserende læger, private vaccinationsfirmaer og kommuner. Også stadigt flere apoteker tilbyder at vaccinere mod influenza.

Har du en hjerte-kar-sygdom, eller tilhører du en af de øvrige risikogrupper, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. november til den 15. januar hvert år.

MERE VIDEN: Læs mere hos Statens Serum Institut