Er du fyldt 65 år, eller lider du af hjertekarsygdom, kan du blive gratis vaccineret mod influenza. Forskning viser, at der er ekstra god grund til at få stikket: Vaccinen beskytter også mod blodprop i hjertet

Vi passer på hinanden

Lad os passe på hinanden ved at følge myndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Læs om de generelle anbefalinger på coronasmitte.dk og om anbefalinger for hjertesygdom og coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Tak!

Influenzasæsonen sig nærmer. Det gør muligheden for en gratis vaccination heldigvis også. Fra den 1. oktober 2014 og til og med udgangen af februar 2015 kan du blive gratis vaccineret, hvis du er 65 år eller derover, eller hvis du er hjertekarsyg.

Du kan blive vaccineret af din egen læge, af private vaccinationsfirmaer eller via kommunen. Det kan du læse meget mere om på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om gratis vaccination.

En ekstra god grund til at lade sig stikke
Et stik med influenza-vaccine beskytter dig ikke kun mod vinterens ubehagelige sygdom. Stikket har en heldig sidevirkning: Det beskytter dig mod blodprop i hjertet. Australsk forskning har kunnet vise, at influenza-vaccinen halverer din risiko for en blodprop i hjertet i det år, du får stikket.

Hjerteforeningen anbefaler alle, der kan, at tage imod tilbuddet om gratis vaccination.

Årsagen til den pudsige, men fordelagtige effekt
af vaccinen, kan det australske forskningsstudie ikke svare på. Andre
mener, at det kan være fordi influenza giver en betændelsesreaktion i
kroppens blodkar, der kan gøre blodkarrene sårbare for blodpropper de
steder, de i forvejen er forkalkede. Den videnskabelige artikel (engelsk)