- og hædrer 13-årig dreng med prisen som "Årets Hjerteredder". Danskerne var med hele vejen, da TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen lørdag aften gik sammen om "Charlies Hjertegalla" med værterne Cecilie Frøkjær, Jens Gaardbo og Uffe Holm i spidsen

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail - klik her.
(Du må meget gerne indsætte link til artiklen i din mail.)

Indsamlingsshowet blev sendt direkte fra Vilhelm Lauritzen Terminalen i København.

Kanalchef for TV 2 CHARLIE, Sune Roland Jensen, er glad for aftenens resultat:

– Vi er taknemlige for det flotte indsamlingsresultat, som forhåbentlig vil gøre en stor forskel for mange danskere og være med til at fremme Hjerteforeningens vigtige arbejde. På TV 2 CHARLIE er vi glade og stolte over at kunne give plads til et show, der både underholder og sætter fokus på en sag, der berører så mange danskere.

Også Hjerteforeningen var godt tilfredse med det indsamlede beløb:

– På Hjerteforeningens vegne er jeg dybt taknemmelig over det meget generøse bidrag, som danskerne og vores erhvervspartnere samlede ind til hjertesagen. Jeg lover, at vi bruger pengene med respekt og omtanke til forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme, forskning og patientstøtte, siger Hjerteforeningens formand, Anne Kaltoft.

13-årig redder sin mor fra hjertestop
Prisen som ‘Årets Hjerteredder’ gik til den kun 13-årige Emil Kjeldbjerg, som reddede sin egen mor. Emil blev hædret for at yde livreddende førstehjælp, da hans mor faldt om med hjertestop i deres hjem. Han ringede hurtigt til 112 og blev via alarmcentralen guidet i hjertemassage indtil ambulancens ankomst. Emils modige indsats betyder, at hans mor i dag er i live og uden men. Titlen og præmien på 10.000 kr. blev overrakt af sundhedsminister Karen Ellemann.

Læs mere her

Alvor og stor musik
Aftenens underholdning blev bl.a. leveret af den svenske sangstjerne Lisa Ekdahl, Sanne Salomonsen, Lis Sørensen og holdet bag ’We Will Rock You’-musicallen. Andre kendte som Anne Louise Hassing, Lene Beier, Thomas Evers Poulsen bakkede også op om den gode sag og tog imod seernes mange donationer i call-centret.

I den mere alvorlige ende fortalte pårørende og hjertepatienter personlige og rørende beretninger. Skuespiller Robert Hansen kunne berette om, hvordan han har det i dag – to år efter sin alvorlige hjerteoperation.

Læs mere om aftenen her

“Charlies Hjertegalla” kan ses på TV 2 PLAY

af TV 2, d. 20/03/2017