GIV LIV

Fjerkræ

  • Tortillatærte med broccoli og kylling

    Tortillatærte Tænd ovnen på 175 grader. Kog kyllingen i ca. 12 minutter, og findel den med en gaffel. Del broccoli i buketter, og hak stokken. Skyl og slyng spinaten tør. Damp broccoli og stok et par minutter, tilsæt spinat og lad den falde sammen. Afdryp grønsagerne. Det er vigtigt, at de er tørre. Hak estragon… Læs mere »

  • Tærte med broccoli og kalkunbacon

    Tærtebund Bland hvedemel, rugmel, salt og oliemargarine grundigt sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen hurtigt sammen. Pres dejen ud i en tærteform på ca. 25 cm i diameter og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden nederst i ovnen i 15 min. ved 200 grader. Fyld Skær kalkunbaconen i tern, hak løget, del broccolien i… Læs mere »

  • Tærte med kylling og broccoli

    Del broccolien i mindre buketter, og damp dem møre. Afdryp broccolien grundigt – det er vigtigt, at den bliver helt tør. Kog kyllingekødet mørt, ca. 15 minutter. Afkøl det en smule, før du findeler kødet. Kog kartoflerne møre, og pil dem eventuelt. Mos kartoflerne let med en gaffel, eller skær dem i små tern. Tilsæt… Læs mere »

  • Vaffelburger med kylling og ærtepesto

    Ærtepesto Kom ærter, reven parmesanost, presset hvidløg og citronsaft i en blender og kør til en grov pestolignende konsistens. Er massen for tyk, spædes til med lidt afkølet bouillon. Smag til med salt og peber. Spinatvafler Optø spinaten. Rør spinat med med æg. Blend havregrynene til en mel og bland med hvedemel, bagepulver og salt.… Læs mere »

  • Vietnamesiske ruller med chilisovs

    Vietnamesiske sommerruller Kog nudlerne som angivet på emballagen, køl dem af under koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Skær kyllingen i tynde strimler, og brun dem på alle sider i olie på en pande. Skær gulerod, agurk, forårsløg og spidskål i strimler på 5-6 cm. Kom 2 rispandekager ad gangen i… Læs mere »

  • Ædedolkepakker – tortilla med kylling og grønt

    Lun tortillaerne efter anvisningen på emballagen og afkøl dem. Bland mayonnaise, tomatketchup og eventuelt worcestershire sauce. Skær kogt eller stegt kyllingekød og rød peber i tern og vend det i mayonnaiseblandingen sammen med afdryppede majs. Smag til med salt og peber. Fordel snittet icebergsalat midt på tortillaerne. Fordel kyllingeblandingen over. Fold tortillaerne sammen, som om du… Læs mere »

  • Æggekage med kylling, bacon og sprøde grønsager

    Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig. Sprøde… Læs mere »