GIV LIV

Fjerkræ

  • Linsesalat med kylling

    Skyl linserne og godt og kog dem i rigeligt letsaltet vand til de er er møre, ca. 20 minutter. Hæld dem i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern og vend dem med olie i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem møre i… Læs mere »

  • Linsesuppe med karry og kylling og limemarinerede æbletern

    Bring kyllingelårene i kog med letsaltet vand, så det dækker. Kog kødet, indtil det er mørt, ca. 30 minutter. Tag kødet op og lad det køle lidt af. Pil kødet af lårene i fine strimler. Sigt suppen. Flæk chilien og fjern kernerne. Snit chili og hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tern, ca. 1×1… Læs mere »

  • Nudelsalat med kylling og efterårsgrønt

    Nudelsalat Kog kyllingebrystfileterne i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet med to gafler. Kog nudlerne som angivet på emballagen, og afdryp dem. Efterårsgrønt Skær gulerødderne i skiver på skrå. Snit grønkålen fint. Kog grønkålen i ca. 2 minutter, og afdryp den. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Snit forårsløgene fint. Vend nudlerne… Læs mere »

  • Sojadampet kylling med bagt græskar og marinerede nudler

    Bagt græskar Skrælgræskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i tykke skiver, vend dem medolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag græskarret i ovnen ved200 grader i ca. 30 minutter, til det er helt mørt. Tag halvdelen fra – de mestureelle stykker – og blend dem til en tyk mos. Spæd eventuelt med… Læs mere »

  • Sojamarineret andebryst og ananas på kinesisk salat

    Kinesisk salat Skyl og tør salaten. Skyl bønnespirerne og dryp dem af i en sigte. Snit forårsløgene i tynde, skrå skiver. Skyl korianderen og pluk bladene af stilkene. Riv hvidløg og ingefær. Pres 3 spsk. saft ud af limen. Pisk sesamolie, hvidløg, ingefær, sojasauce og limesaft sammen til en dressing. Grillet andebryst og ananas Skær… Læs mere »

  • Hotdog med hjemmebagte brød og grov ketchup

    Hotdogbrød Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt yoghurt, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og tilsæt mere hvedemel under æltningen, til dejen er god og fast og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og… Læs mere »

  • Tortillas med pulled kylling i mexicansk tomatsauce

    “Pulled” kylling Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med koldt vand. Kog det op og fjern skummet. Tilsæt salt, løg i kvarte, pillede hvidløgsfed og peberkorn. Bring gryden i kog igen. Lad kyllingen småkoge under låg, ca. 1 time. Lad den trække i ca. 15 minutter i kogevandet. Tag kyllingen op, og fjern… Læs mere »

  • Hvidløgskylling med bønneragout

    Hvidløgskylling Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir i bunden. Stik ca. 6 små huller i hvert kyllingelår. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i små stykker på langs. Stik hvidløgsstykker i hullerne i kyllingen. Krydr lårene med salt og peber. Skær citronen i tynde skiver. Lav et snit i hver skive ind mod midten og… Læs mere »

  • Tærte med broccoli og kalkunbacon

    Tærtebund Bland hvedemel, rugmel, salt og oliemargarine grundigt sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen hurtigt sammen. Pres dejen ud i en tærteform på ca. 25 cm i diameter og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden nederst i ovnen i 15 min. ved 200 grader. Fyld Skær kalkunbaconen i tern, hak løget, del broccolien i… Læs mere »

  • Kalkunbryst med forårsurter

    Gnid kalkunbrystet med knust hvidløg og karry, og brun den i olie i en stor gryde. Hæld bouillon ved, og lad kødet simre ved svag varme i ca. 30 minutter under låg. Vend kødet, når det har stegt ca. halvdelen af tiden. Tilsæt kartofler og bouillon og lad simre ca. 10 minutter. Tag kødet op,… Læs mere »