Ingredienser

  • 600 g små kartofler
  • 2 kyllingebryster
  • 1 spsk olie til pensling
  • salt og peber
  • 1 agurk
  • 4 tomater
  • 1 bundt radiser
  • purløg
Urtedressing
  • 1 håndfuld krydderurter, fx persille, dild, purløg, basilikum
  • 1 dl creme fraise, 9%
  • 1 spsk sød sennep
  • salt og peber
  • 600 g små kartofler

Tilberedning

Skrub kartoflerne og kog dem i 12-15 minutter til de er møre. Afkøl kartoflerne.

Pensl kyllingebrysterne med lidt olie og grill på en grillpande til kødet er mørt. Drys med salt.

Skær agurken i små tern og tomaterne i både.  Skær radiser i skiver. Hak krydderurterne og vend med creme fraiche og sennep og smag til med salt og peber.

Vend kartofler med urtedressing og dernæst agurk og tomater. Skær kyllingbrysterne i skiver.

Anret kartoffelsalaten på et fad og top med radiser og kylling. Krydr med peber og drys med klippet purløg.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1400 kJ (330 kcal). Kulhydrat 28 g. Fedt 28 g, heraf mættet fedt 3 g

Sæson for god smagOpskrift og styling: Lone KjærFoto: Henrik Freek