GIV LIV

Fjerkræ

  • Kylling med aspargessalat

    Aspargessalat Skær kartoflerne i mindre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i ca. 2 minutter. Afdryp og skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Rens forårsløg og snit på skrå. Skyl hindbær, og hak mandlerne. Dressing Skyl løvstikke, slyng den tør og hak den fint. Rør yoghurt… Læs mere »

  • Kylling med aubergine og granatæble

    Kylling i fad Skær løgene i både. Skær aubergine i tern. Rens kyllingen, og parter den i 6 dele. Fordel løg, aubergine og kylling i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og stødt fennikel. Hæld bouillon ved, og steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Skyl persillen, og hak den.… Læs mere »

  • Andebryst med selleripuré, bagte rødløg og julesalat

    Kartofler Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Selleripuré Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri… Læs mere »

  • Kyllingelasagne

    Fyld Skær squash og peberfrugt i små tern. Skyl og slyng spinaten tør. Pil og hak løget. Skær kyllingen i små tern. Varm olien i en gryde, og svits kylling med squash, peberfrugt og løg. Steg i ca. 5 minutter. Tilsæt presset hvidløg, hakkede tomater og hakket timian, og lad saucen simre i ca. 5… Læs mere »

  • Tandoori-kylling med kokosspinat

    Kokosspinat Skyl spinaten grundigt. Skær forårsløgene i tykke skiver. Kog kokosmælk, forårsløg og spinat op i en gryde og rør, til spinaten falder sammen. Rør majsstivelsen med ½ dl vand, og rør jævningen i spinaten. Kog op og smag til med salt. Tandoori-kylling Skær kyllingefileterne over på midten (inderfileter skal bare være hele). Krydr med… Læs mere »

  • Chili con chicken

    Chili con chicken Del kyllingelårene i ledet. Fjern skindet. Brun kødet uden brug af fedtstof i en stor stegegryde. Tag kyllingen op. Hak løgene, og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i gryden. Tilsæt tomater, tomatpuré og 2 dl øl. Kog saucen op, og tilsæt finthakket hvidløg, salt, spidskommen og oregano. Kom chili i saucen… Læs mere »

  • Lasagne med kylling og spinat

    Kød og spinatfyld Hak løget, og svits det i olien på en pande. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skyl spinaten grundigt. Kom den i en stor gryde ved høj varme, og rør til spinaten falder helt sammen. Kog spinaten til den er mør, og det meste af væsken er… Læs mere »

  • Havregrynspandekager med kylling og grønsagsfrikassé og ost

    Havregrynspandekager Blend 2/3 af havregrynene og hvedemel, mælk, æg og salt til en ensartet dej. Hak porretoppen fint, og bland den i dejen sammen med den sidste tredjedel af havregrynene. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter. Dryp lidt olie på en slip let-pande, og steg 8 pandekager af dejen. Hold pandekagerne lune. Kylling med… Læs mere »

  • Kylling med græskar og peberfrugter i thai-kokossauce

    Skær kyllingefileterne i tern. Skær skrællen af græskarret, fjern kerner og skær græskarkødet i små trekanter. Skær peberfrugterne i tern. Steg græskar og peberfrugter i olien i en stor gryde i 3-4 minutter. Tilsæt kylling og steg med i et par minutter. Tilsæt karrypasta, kokosmælk og bouillon og kog saucen op. Lad retten simre i… Læs mere »

  • Grillede kyllingespyd med melonsalat

    Grillede kyllingespyd Læg træspyddene i vand. Bland olie, limesaft, cayennepeber og salt. Vend  kyllingekødet i marinaden, og lad det trække i 30 minutter. Træk kyllingeinderfileterne på træspyd, og dryp dem af for marinade. Grill dem på en  mellemvarm grill eller grillpande, 2-3 minutter på hver side. Melonsalat Skær  skrællen af melonerne, og skær dem i terninger,… Læs mere »