GIV LIV

Fjerkræ

  • Æggekage med kylling, bacon og sprøde grønsager

    Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig. Sprøde… Læs mere »

  • Kylling i salat med frugt og mormordressing

    Kylling Pensl kyllingefileterne med olie og grill dem i ca. 5 minutter på hver side, til kødet er mørt. Krydr kødet med salt og peber. Salat Skyl de to slags salater og slyng dem tørre. Halvér blommerne, fjern stenene og skær blommerne i både. Vend salaten med blommer og hindbær og kyllingebryst skåret i skiver.… Læs mere »

  • Kylling med mandler og rosiner

    Skær kyllingekødet i strimler. Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær peberfrugterne i strimler. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Læg æblerne i en skål med koldt vand. Varm olie i en sauterpande og svits løg og kylling. Tilsæt presset hvidløg, chili, ingefær, kanel og… Læs mere »

  • Kylling tikka masala med fennikel-æblesalat

    Kylling tikka masala Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i strimler. Skær kyllingebrystfilet i mundrette stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter. Tilsæt peberfrugt og… Læs mere »

  • Kyllingeburger med romescosauce

    Burgerboller Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, kamutmel, durummel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle.… Læs mere »

  • Kyllingegryde med indisk islæt

    Træk skindet af kyllingen. Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Riv ingefæren. Varm olien i en stegegryde og brun kyllingestykkerne deri. Tilsæt løg, selleri, gulerødder og krydderier og svits et øjeblik. Tilsæt dernæst bouillon, salt og peber. Lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 35 minutter. Ryst melet sammen med… Læs mere »

  • Kyllingelår med bulgursalat

    Rør en marinade af finthakkede mandler, farin, eddike og paprika. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække tildækket et par timer i køleskab. Læg kyllingelårene på bagepapir på en bageplade. Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40-45 minutter. Tjek, at de er gennemstegte. Kødsaften skal være klar, og kødet skal let… Læs mere »

  • Couscoussalat med grillede grøntsager og chilimarineret kylling

    Couscoussalat: Kog couscoussen som angivet på emballagen. Skær squashene i 1 cm tykke skiver på den lange led. Halvér peberfrugterne. Pensl squash og peberfrugter med olie og steg dem på en varm grill, til de er møre. Skær de grillede grøntsager i store stykker. Skær forårsløgene i tynde ringe, halvér tomaterne og pluk basilikummen. Kom… Læs mere »

  • Curry med kylling og raita

    Curry Skær kyllingen i tern, ca. 2×2 cm, og brun dem på alle sider i 1 spiseskefuld olie i en gryde. Tag kyllingen op. Riv løgene groft og svits dem i resten af olien i gryden, til næsten al væden er fordampet. Tilsæt fintrevet ingefær og hvidløg, alle krydderierne og salt og svits det et… Læs mere »

  • Filotarteletter med kylling i aspargescreme

    Kylling: Rens kyllingen. Rens grøntsagerne og skær top og bund af gulerod og porre. Skær løget i både. Kom grøntsager og løg i en gryde sammen med kyllingen. Hæld koldt vand på så det dækker og bring kyllingen i kog. Skum af og kog kyllingen under låg i ca. 1 time. Tag kyllingen op og… Læs mere »