GIV LIV

Fjerkræ

  • Pocheret kyllingebryst med dildkål

    Kog kyllingebrystfileterne i kalvefond tilsat timian, laurbærblad, citron og hvidløg ved svag varme i ca. 20 minutter. Tag kødet op og hold det varmt. Sigt fonden, kom den i en bredbundet gryde eller sauterpande og jævn den med majsstivelse udrørt i koldt vand til ønsket konsistens. Hak dilden, kom den i saucen og smag saucen… Læs mere »

  • Rosastegt andebryst med sprød rødkålssalat, ristede rosmarinkartofler, fennikel og portvinsglace

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skind-siden. Afdryp andebrysterne, og læg dem i et ovnfast fad. Steg andebryststykker i ovnen ved 180 grader i 15 -20 minutter. Sprød rødkålssalat Snit rødkålen fint, fx på en man­dolin. Kom kålen i en… Læs mere »

  • Rugmelspandekager med kål og kylling

    Pisk æggene sammen. Rør kærnemælk, vand, salt, rugmel og hvedemel i. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet. Kom 1 spsk olie til stegning op i en lille skål. Pensl en slip-letpande med olie mellem bagningen af hver pandekage og bag 8 store pandekager af dejen. Skær kyllingekødet i tern på ca. 2 x 2 cm,… Læs mere »

  • Sandwich med andebryst og mango

    Tryk andebrystet tørt med køkkenrulle, rids skindsiden i tern og gnid brystet med salt. Steg det ved medium varme i ca. 15 minutter med skindsiden nedad, så fedtet smelter af. Vend brystet, dæmp varmen og steg det yderligere 10 minutter. Tag kødet af panden, og lad det køle af. Skræl mangofrugten, skær kødet fri af… Læs mere »

  • Sojadampet kylling med bagt græskar og marinerede nudler

    Bagt græskar Skrælgræskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i tykke skiver, vend dem medolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag græskarret i ovnen ved200 grader i ca. 30 minutter, til det er helt mørt. Tag halvdelen fra – de mestureelle stykker – og blend dem til en tyk mos. Spæd eventuelt med… Læs mere »

  • Sojamarineret andebryst og ananas på kinesisk salat

    Kinesisk salat Skyl og tør salaten. Skyl bønnespirerne og dryp dem af i en sigte. Snit forårsløgene i tynde, skrå skiver. Skyl korianderen og pluk bladene af stilkene. Riv hvidløg og ingefær. Pres 3 spsk. saft ud af limen. Pisk sesamolie, hvidløg, ingefær, sojasauce og limesaft sammen til en dressing. Grillet andebryst og ananas Skær… Læs mere »

  • Spansk kyllingegryde med hvide bønner og peberfrugter

    Hvide bønner Sæt bønnerne i blød i en skål med rigeligt vand. Lad bønnerne udbløde i køleskabet mindst 10 timer eller til dagen efter. Kassér udblødningsvandet, kom bønnerne i en gryde, og dæk dem med rigeligt frisk vand. Kog bønnerne møre, uden at de koger i stykker, ca. 45 minutter. Smag på dem for at… Læs mere »

  • Stegt kyllingebryst med nye kartofler og friskbælgede ærter

    Pensl kyllingekødet med olie, krydr dem med salt og peber, og grill dem i ca. 5 minutter på begge sider på en grill eller grillpande, til de er gennemstegte. Kog kartoflerne lige netop møre. Knus kartoflerne let med en gaffel – de skal ikke moses helt – og vend dem med friskbælgede ærter. Top med… Læs mere »

  • Tandoori-kylling med kokosspinat

    Kokosspinat Skyl spinaten grundigt. Skær forårsløgene i tykke skiver. Kog kokosmælk, forårsløg og spinat op i en gryde og rør, til spinaten falder sammen. Rør majsstivelsen med ½ dl vand, og rør jævningen i spinaten. Kog op og smag til med salt. Tandoori-kylling Skær kyllingefileterne over på midten (inderfileter skal bare være hele). Krydr med… Læs mere »

  • Tortillas med pulled kylling i mexicansk tomatsauce

    “Pulled” kylling Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med koldt vand. Kog det op og fjern skummet. Tilsæt salt, løg i kvarte, pillede hvidløgsfed og peberkorn. Bring gryden i kog igen. Lad kyllingen småkoge under låg, ca. 1 time. Lad den trække i ca. 15 minutter i kogevandet. Tag kyllingen op, og fjern… Læs mere »