Ingredienser

Grillede kyllingespyd
  • 16 små træspyd
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 limefrugt
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ¼ tsk salt
  • 500 g kyllingeinderfilet
Melonsalat
  • ½ cantaloupe-melon
  • ½ honningmelon
  • ¼ vandmelon
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 limefrugt
Grønne ris
  • 4 dl fuldkornsjasminris
  • 500 g ærter i bælge
  • 200 g babyspinat

Tilberedning

Grillede kyllingespyd
Læg træspyddene i vand. Bland olie, limesaft, cayennepeber og salt. Vend  kyllingekødet i marinaden, og lad det trække i 30 minutter. Træk
kyllingeinderfileterne på træspyd, og dryp dem af for marinade. Grill dem på en  mellemvarm grill eller grillpande, 2-3 minutter på hver side.

Melonsalat
Skær  skrællen af melonerne, og skær dem i terninger, ca. 2×2 cm. Riv ingefæren fint og bland den med limesaft. Vend melonerne med limesaften.

Grønne ris
Kog risene som angivet på emballagen. Bælg ærterne og skyl spinaten. Vend ærter og spinat i de nykogte varme ris lige inden servering.

Servér de grillede kyllingespyd med melonsalat og grønne ris.

TIP
I stedet for kyllingeinderfilet kan du bruge kyllingebryst og skære det i lange strimler.
Du kan bruge alle slags meloner til salaten, og du kan blande færre eller flere slags.

Frugt og grønt pr. person

305 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3066 kJ (730 kcal). Kulhydrat 104 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 33, 2013