Ingredienser
Grillede kyllingespyd- 16 små træspyd
- 2 spsk olivenolie
- 1 limefrugt
- ¼ tsk cayennepeber
- ¼ tsk salt
- 500 g kyllingeinderfilet
- ½ cantaloupe-melon
- ½ honningmelon
- ¼ vandmelon
- 2 cm frisk ingefær
- 1 limefrugt
- 4 dl fuldkornsjasminris
- 500 g ærter i bælge
- 200 g babyspinat
Tilberedning
Grillede kyllingespyd
Læg træspyddene i vand. Bland olie, limesaft, cayennepeber og salt. Vend kyllingekødet i marinaden, og lad det trække i 30 minutter. Træk
kyllingeinderfileterne på træspyd, og dryp dem af for marinade. Grill dem på en mellemvarm grill eller grillpande, 2-3 minutter på hver side.
Melonsalat
Skær skrællen af melonerne, og skær dem i terninger, ca. 2×2 cm. Riv ingefæren fint og bland den med limesaft. Vend melonerne med limesaften.
Grønne ris
Kog risene som angivet på emballagen. Bælg ærterne og skyl spinaten. Vend ærter og spinat i de nykogte varme ris lige inden servering.
Servér de grillede kyllingespyd med melonsalat og grønne ris.
TIP
I stedet for kyllingeinderfilet kan du bruge kyllingebryst og skære det i lange strimler.
Du kan bruge alle slags meloner til salaten, og du kan blande færre eller flere slags.
Frugt og grønt pr. person
305 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3066 kJ (730 kcal). Kulhydrat 104 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 3 g
Ude og Hjemme, uge 33, 2013