Webinar – lær om dit hjerte

I Hjerteforeningen afholder vi gratis online webinarer for alle hjertepatienter og pårørende. Vi tilbyder webinarer om mange forskellige hjertesygdomme og problemstillinger.

Med vores webinarer ønsker vi at give dig den nyeste viden om hjertesygdomme, indsigt i livet med en hjertesygdom og inspiration til hvad du selv kan gøre.

Nederst på siden eller i menuen til højre finder du optagelser af vores tidligere webinarer.

 

Kommende webinarer

 

Forstå din søvn

Når hjertesygdom rammer oplever mange problemer med søvnen. Birgitte Rahbek Kornum hjælper dig med at forstå din søvn. Hvad siger videnskaben om at sove godt? Og hvordan får du bedre søvn!

Webinaret afholdes af:

Birgitte Rahbæk Kornum, Hjerneforsker med speciale i søvnens biologi og lektor ved Københavns universitet

Torsdag den 5. oktober Kl. 15.30 – 16.30 Tilmeld
Fredag den 6. oktober Kl. 10.00 – 11.00 Tilmeld

 

Intimitet og kærlighed ved hjertesygdom

Det intime, nære og seksuelle kan være svært at undvære og mange med hjertesygdom og deres evt. partnere rammes netop på dette punkt.

Heldigvis er der mange måder at være intim og seksuel på. Rikke Thor vil dele sin viden om emnet og tale om muligheder og løsninger.

Webinaret afholdes af:

Sygeplejerske og sexolog Rikke Thor. Rikke har lang erfaring som underviser og sexologisk rådgiver for personer med kroniske sygdomme. Gennem sin terapeutiske viden og erfaring hjælper hun folk videre i livet.

Man kan anonymt stille skriftlige spørgsmål undervejs i webinaret

Du kan læse mere om Rikke her www.rikkethor.dk

Tirsdag den 7. november Kl. 16.00 – 17.00 Tilmeld
Mandag den 20. november Kl. 10.00 – 11.00 Tilmeld

Tilmelding muligt fra den 9. oktober

 

Hvad er et “webinar”?

Et webinar er en online undervisning, hvor du møder underviseren på din egen computerskærm hjemme i stuen. Computeren er populært sagt dit kursuslokale. Du kan se og høre underviseren, se plancher og slides på din skærm, og du kan løbende stille skriftlige spørgsmål til underviseren. Det kræver ingen særlige IT-kundskaber at deltage, du skal blot have adgang til en computer eller tablet med internetgang og lyd.

 

Hvordan deltager jeg i et live webinar?

Invitationer til webinarerne sendes ud til Hjerteforeningens medlemmer og faste støtter, men du kan altid finde kommende webinarer og tilmelde dig her på siden.

 

Tidligere webinarer

Herunder kan du se en optaget version af de webinarer vi allerede har afholdt.

 

At rejse med en hjertesygdom

Når der kommer hjertesygdom i familien, kan det meget vel medføre en usikkerhed omkring mulighederne for rejser til udlandet og de helbredsmæssige forhold.
Det at have en hjertesygdom betyder derfor en vis forberedelse og relevant viden, som du bør have allerede inden valg af rejsemål/bestilling af rejsen samt under selve rejsen.
På webinaret klæder vi dig på, så du kender dine muligheder, kan forberede dig godt og rejse trygt på ferie eller familiebesøg i udlandet.

Hør bl.a. om forhåndsgodkendelse for en Afbestillingsforsikring og for en Rejseforsikring, dækning via det Blå EU Sygesikringskort og privat-tegnede rejseforsikringer. Herudover vil praktiske forhold omkring den medicinske behandling under rejsen, eventuel kontrol af sygdom eller eventuel akut sygdom under rejsen blive omtalt

Din underviser er Steffen Ulrik Friis, Overlæge, dr.med.
Nordsjællands Hospital og lægekonsulent Europæiske Rejseforsikring

 

Når hjertesygdom rammer parforholdet

Vi ved fra forskningen at kvaliteten af parrelationen er afgørende i forbindelse med at komme sig over eller leve længere med en hjertesygdom. Samtidig viser undersøgelser også, at når hjertesygdom rammer parforholdet, rammes både den syge og partneren. Faktisk viser nogle studier større psykologisk stress hos partneren.

Både du og din partner kan opleve nye tanker, følelser og reaktioner. Følelsesmæssig støtte og nærhed er derfor livsvigtig for begge parter i parrelationen, selv om hjertesygdommen kun fysisk rammer den ene. Formålet med dette webinar er at give jer et indblik i betydningen af at passe på hinanden, når hjertesygdom rammer den ene i en parrelation samt inspirere til konkrete måder at styrke relationen på.

Din underviser er psykolog Line Brøgger Mikkelsen

 

Lev hjertesundt – nemt og enkelt (nudging)

Glem alt om slankekur og strenge diæter. Det er livsstilændring, som virker på den lange bane. Hjerteforeningens diætist fortæller, hvordan du spiser hjertesundt og kan dreje dine vaner i en sund retning. Det handler om at gøre den sunde løsning til den lette løsning ved at indrette dine omgivelser, så de fremmer det hjertesunde valg. Du får tips til at spise mindre portioner mad uden at føle sult. Du får gode råd til at spise sundere uden at lide savn samt ideer til hvordan du bremser din sukkertrang og får snøret træningsskoene. Webinaret sætter spot på de “nudging tricks”, som vil gøre det nemmere for dig selv og din familie, at leve hjertesundt.

Din underviser er Lotte Juul, Diætist, Hjerteforeningen

 

 

Kost og motion ved forhøjet blodtryk

Dette webinar er for dig, som gerne vil gøre lidt ekstra med kost og motion til gavn for dit blodtryk. Lotte fortæller om den blodtrykssænkende diæt DASH, der i samspil med et lavere indtag af salt kan sænke dit blodtryk. Derudover viser forskningen, at motion kan sænke blodtrykket. Dérfor bør motion være en del af din ”recept”, hvad enten du er i medicinsk behandling eller ej. Dorthe gennemgår anbefalingerne og fordelene ved motion i forbindelse med forhøjet blodtryk - herunder hvor meget motion og med hvilken intensitet motionen bør laves for at få en gavnlig effekt.

Dine undervisere er Dorthe Hornsgaard fysioterapeut og Lotte Juul Madsen diætist, Hjerteforeningen

 

Forhøjet blodtryk – konsekvenser og behandling 

Dette webinar er til dig, som har fået konstateret forhøjet blodtryk.  

På webinaret vil vi give dig en viden om eventuelle årsager til forhøjet blodtryk samt hvilke konsekvenser forhøjet blodtryk kan have på længere sigt. Du vil også høre om hvilken medicin man bruger i behandlingen. 

Din underviser er Dragana Rujic læge

 

Bevar livsglæden: Tanker og følelsesmæssige reaktioner ved hjertesygdom

Hvis du oplever at få nye følelser og tanker efter, at du er blevet ramt af en hjerte-kar-sygdom, så er du ikke alene.

Formålet med dette webinar er at give dig viden om, hvilke tanker og følelsesmæssige reaktioner livet med hjertesygdom kan medføre samt præsentere dig for redskaber til at håndtere dem. Vi præsenterer dig for viden om de mest almindelige reaktioner, der kan opstå i tiden efter, man får en hjertesygdom. Du vil også høre om nogle af de mere alvorlige reaktioner som angst og depression. Til sidst vil vi kigge på, hvad du selv kan gøre for at bevare livsglæden, og du får viden om, hvor du kan få hjælp.

Din underviser er Psykolog Tania Boriths Lund Pedersen.

 

Hvordan har du det egentlig som pårørende? 

Rollen som pårørende kan være udfordrende at navigere i. Når hjertesygdom indtræffer, kan det medføre store forandringer i livet og hverdagen. Er du ægtefælle, forælder, kæreste, partner eller ven til en med hjertesygdom, har du måske oplevet nye følelser og tanker. I så fald er du ikke alene.

Formålet med dette webinar er at give dig, der er pårørende, viden om nogle af de naturlige følelser og reaktioner, man kan opleve som pårørende. På webinaret vil du få inspiration og gode råd til selv at løfte og bevare din egen livskvalitet og til at styrke din relation til den hjertesyge.

Din underviser er Psykolog Tania Boriths Lund Pedersen.

 

Ny med atrieflimren

På dette webinar vil vi give dig en grundlæggende indsigt i, hvad atrieflimren er. Du vil høre om den primære medicinske behandling og fx DC-konvertering (stød). Du vil også få råd til hvad du selv kan gøre for at forebygge anfald og hvad du skal gøre når du får et anfald.

Din underviser er:
Thomas Hadberg Lynge, Læge, Ph.d. Afdeling for Hjertesygdomme – Gentofte Hospital

 

Atrieflimren – Når den primære behandling ikke er nok

På dette webinar vil vi give dig indsigt i de behandlingsmuligheder der er, hvis den primære medicinske behandling ikke har en tilfredsstillende effekt. Vi vil komme ind på behandlinger som ablation, Pulsed Field Ablation, aurikellukning og medicinsk behandling med fx Cordarone og Flecanid. Du kan læse om behandlingerne her.

Din underviser er:
Reservelæge, Ph.d. Rune Boas, Sjællands Universitetshospital Roskilde

 

Atrieflimren og motion

Dette webinar er for dig, som gerne vil leve et sundt og aktivt liv med atrieflimren. Vi tager udgangspunkt i den nyeste viden om kost og motion, når du lever med atrieflimren. Fysioterapeuten gennemgår anbefalinger for fysisk aktivitet ved atrieflimren, barrierer og fordele ved et aktivt liv med atrieflimren samt overvejelser om motion, når du får betablokker og blodfortyndende behandling.

Din underviser er fysioterapeut Dorthe Hornsgaard

 

Mad og atrieflimren

Dette webinar giver dig diætistens råd om sammensætning af hjertekost, om vægttab og afliver madmyter.

Din underviser er diætist Lotte Juul Madsen, Hjerteforeningen

 

Pacemaker – årsager, teknologien og typiske bekymringer

Dette webinar henvender sig til dig, som ønsker mere viden om en pacemaker og de bekymringer der kan følge med. Du vil blive præsenteret for en bred viden om pacemakere – fra årsager til anlæggelse, teknikken omkring en pacemaker til de bekymringer der kan følge med, når man lever med en pacemaker.

Din underviser er Jeanne Dahl Priess, Overbioanalytiker
Pacemakerklinikken, Herlev og Gentofte Hospital 

 

ICD – årsager, teknologien og bekymringerne

Webinar om årsager, teknologien og bekymringerne

Dette webinar henvender sig til dig, som ønsker mere viden om ICD og de både fysiske og psykiske udfordringer, der kan følge med.

Du vil blive præsenteret for bred viden om ICD fra årsager til anlæggelse, teknikken omkring en ICD til de bekymringer eller psykiske udfordringer, der kan følge med en ICD. Webinaret sigter imod at give dig en bedre forståelse for din ICD, samt give dig indblik i dine handlemuligheder. Undervejs vil du få mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen.

Din underviser er Jeanne Dahl Priess Overbioanalytiker, Pacemakerklinikken
Herlev og Gentofte Hospital

 

Fysisk aktivitet og motion ved hjertesvigt

Dette webinar er for dig, som gerne vil leve et aktivt liv med hjertesvigt. Lyt med, når Dagmar fortæller om hjertesvigt og fysisk aktivitet – med afsæt i den nyeste viden på området, herunder hvad du skal være opmærksom på ift. træning, fx når du får betablokkere. Få også Dagmars praktiske og jordnære råd til, hvordan du kommer i gang med træningen

Din underviser er fysioterapeut Dagmar Sieg

 

Ny med hjertesvigt – sygdommen, konsekvenserne og behandlingen

Dette webinar er til dig, som er ny med hjertesvigt.

På dette webinar vil vi give dig indsigt i hvad sygdommen hjertesvigt er. Hvilke symptomer man ser ved hjertesvigt, hvilken medicin man bruger i behandlingen og hvad du selv skal være opmærksom på.

Målet er at klæde dig på til at kunne gå i dialog med din læge og dermed få mere selvbestemmelse omkring din behandling – på både kort og lang sigt.

Din underviser er læge Jesper Jensen, Postdoc, afdeling for hjertesygdomme, Herlev og Gentofte Hospital

 

Kost og højt kolesterol

Har du højt kolesterol – og et ønske om at sænke kolesteroltallet med kosten, så er dette webinar måske noget for dig. Du får præsenteret en række forslag til hvordan, du omsætter hjertesunde kostprincipper til almindelig mad – helt nemt og enkelt. Hvilke madvarer gavner kolesteroltallet, hvilke fedtstoffer er mættede eller umættede, og hvordan kan et højt kolesteroltal harmonerer med den søde tand? Desuden ser vi på fup og fakta – og afliver myter om kost og kolesterol.

Din underviser er Lotte Juul, Diætist i HjerteforeningenFå styr på dit forhøjede kolesterol

Få viden om, hvad er kolesterol, hvad betyder det at have et forhøjet kolesterol på længere sigt, og hvilken medicin sænker dit kolesterol?<

Din underviser er Daniel Mølager Christensen, læge og Ph.d. studerende i Hjerteforeningen

 

Psykiske reaktioner efter hjertestop

Webinaret tager udgangspunkt i naturlige og forventelige psykiske reaktioner, man kan have efter et hjertestop samt efterfølgende reaktioner, man skal være opmærksom på, ikke udvikler sig. Derudover vil der være fokus på de pårørendes reaktioner og hvordan den ramte og de pårørendes reaktioner kan indvirke og påvirke hinanden gensidigt – på godt og ondt.

Din underviser er:
Louise Skriver Jønsson, Autoriseret psykolog, Specialist i psykotraumatologi. EMDR terapeut & supervisor samt parterapeut

Louise har i flere år i hospitalsregi og i privat praksis beskæftiget sig med mennesker og pårørende, der oplever akutte kriser, traumer og sorg. Hun har mange års erfaring i undervisning i psykiske reaktioner hos den ramte og pårørende samt krisekommunikation.

 

Senfølger efter hjertestop

Ifølge international forskning har over 50 procent milde til moderate neurokognitive følger efter hjertestoppet. Ofte er det hukommelsen, der svigter, og det at kunne overskue en almindelig dagligdag. En betydelig del oplever desuden psykiske følger i form af angst, depression og posttraumatisk stress. Hør mere om symptomerne, behandlingsmuligheder og hvad du selv kan gøre.

Din underviser er:
Mette K. Wagner, Klinisk sygeplejespecialist, MSc, PhD studerende, Hjertemedicinsk afd. Rigshospitalet

Mette er kardiologisk sygeplejerske og forsker. Hun har en bred kardiologisk erfaring men har gennem flere år beskæftiget sig med mennesker og pårørende efter overlevet hjertestop. Både klinisk og i forskningen har hun været fokuseret på kognitive og følelsesmæssige konsekvenser, herunder udredning og rehabilitering efter hjertestop .

 

Ny hjerteklap

Der kan opstå mange spørgsmål når man skal have en ny hjerteklap.

På dette webinar vil vi give dig en grundlæggende viden om hjerteklapper og indsigt i forløbet. Fra operationen, valg af biologiske versus mekaniske klapper og blodfortyndende behandling til tiden efter operationen med tilbagevenden til arbejde og fysisk aktivitet.

Din underviser er Troels Højsgaard Jørgensen, Læge, Ph.d. på Herlev Hospital, Hjerteafdelingen

 

 

Blodprop i hjertet

På dette webinar vil vi give dig en grundlæggende indsigt i sygdommen, hvordan den behandles, hvilke symptomer du skal være opmærksom på og hvornår du skal søge læge.

Din underviser er: Burcu Tas Özbek, Læge og Ph.d. studerende, Kardiologisk Afdeling på Rigshospitalet

 

 

Ved spørgsmål kan du skrive til webinar@hjerteforeningen.dk