Ingredienser

Havregrynspandekager
  • 180 g havregryn
  • 75 g hvedemel
  • 4½ dl skummet- eller minimælk
  • 3 æg
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk fintsnittet porretop
  • 2 spsk olivenolie
Kylling med grønsagsfrikassé
  • 2 dl hønsebouillon
  • 225 g kyllingefilet
  • 3 porrer
  • 500 g cocktail- eller cherrytomater
  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 bundt basilikum
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 hjertesalat

Tilberedning

Havregrynspandekager
Blend 2/3 af havregrynene og hvedemel, mælk, æg og salt til en ensartet dej. Hak porretoppen fint, og bland den i dejen sammen med den sidste tredjedel af havregrynene. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter. Dryp lidt olie på en slip let-pande, og steg 8 pandekager af dejen. Hold pandekagerne lune.

Kylling med grønsagsfrikassé
Kog hønsebouillonen op i en gryde. Kog kyllingekødet i 10 minutter i bouillonen under låg. Skær porrerne i skiver og tomaterne i halve. Lad kikærterne dryppe af i en sigte. Hak hvidløgene fint. Tag kødet op af bouillonen, og lad det køle af. Kog bouillonen ind til 1/3, og tilsæt porrer. Kog dem i 4 minutter, og tilsæt tomater, kikærter, hvidløg og cayennepeber. Kog det hele i endnu 5 minutter. Pluk kyllingen i små stykker, og kom dem i saucen sammen med basilikumblade, og kog den godt igennem. Smag frikasséen til med salt og peber.

Skær salaten i strimler, og servér pandekagerne med fyld og salat.

 

Frugt og grønt pr. person

442 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2929 kJ (697 kcal). Kulhydrat 94 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 9, 2014