Ingredienser
Havregrynspandekager- 180 g havregryn
- 75 g hvedemel
- 4½ dl skummet- eller minimælk
- 3 æg
- ½ tsk salt
- 4 spsk fintsnittet porretop
- 2 spsk olivenolie
- 2 dl hønsebouillon
- 225 g kyllingefilet
- 3 porrer
- 500 g cocktail- eller cherrytomater
- 1 dåse kikærter
- 2 fed hvidløg
- ¼ tsk cayennepeber
- 1 bundt basilikum
- salt og peber
- 1 hjertesalat
Tilberedning
Havregrynspandekager
Blend 2/3 af havregrynene og hvedemel, mælk, æg og salt til en ensartet dej. Hak porretoppen fint, og bland den i dejen sammen med den sidste tredjedel af havregrynene. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter. Dryp lidt olie på en slip let-pande, og steg 8 pandekager af dejen. Hold pandekagerne lune.
Kylling med grønsagsfrikassé
Kog hønsebouillonen op i en gryde. Kog kyllingekødet i 10 minutter i bouillonen under låg. Skær porrerne i skiver og tomaterne i halve. Lad kikærterne dryppe af i en sigte. Hak hvidløgene fint. Tag kødet op af bouillonen, og lad det køle af. Kog bouillonen ind til 1/3, og tilsæt porrer. Kog dem i 4 minutter, og tilsæt tomater, kikærter, hvidløg og cayennepeber. Kog det hele i endnu 5 minutter. Pluk kyllingen i små stykker, og kom dem i saucen sammen med basilikumblade, og kog den godt igennem. Smag frikasséen til med salt og peber.
Skær salaten i strimler, og servér pandekagerne med fyld og salat.
Frugt og grønt pr. person
442 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2929 kJ (697 kcal). Kulhydrat 94 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 9, 2014