Ingredienser

Aspargessalat
  • 800 g kogte nye kartofler
  • 500 g grønne asparges
  • 100 g babyspinat
  • 1 bundt forårsløg
  • 100 g hindbær
  • 20 g mandler
Dressing
  • 1 bundt løvstikke
  • 2 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • ½ tsk. salt
  • peber
Kylling
  • 4 kyllingebrystfileter uden skind og ben ca. 500 g
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • citronpeber

Tilberedning

Aspargessalat
Skær kartoflerne i mindre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i ca. 2 minutter. Afdryp og skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Rens forårsløg og snit på skrå. Skyl hindbær, og hak mandlerne.

Dressing
Skyl løvstikke, slyng den tør og hak den fint. Rør yoghurt med mayonnaise og hakket løvstikke. Smag dressingen til med salt og peber.

Kylling
Pensl kyllingefileterne med olie og krydr med salt og citronpeber. Grill kyllingebrystfileterne i ca. 5 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte.

Vend kartofler med asparges og spinat og anret på et fad. Top med kylling skåret i skiver, forårsløg, hindbær og mandler. Dryp dressingen over salaten.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 190 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (460 kcal). Kulhydrat 49 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 24, 2016
Ude og Hjemme