GIV LIV

Fjerkræ

  • Filotarteletter med kylling i aspargescreme

    Kylling: Rens kyllingen. Rens grøntsagerne og skær top og bund af gulerod og porre. Skær løget i både. Kom grøntsager og løg i en gryde sammen med kyllingen. Hæld koldt vand på så det dækker og bring kyllingen i kog. Skum af og kog kyllingen under låg i ca. 1 time. Tag kyllingen op og… Læs mere »

  • Grillede kyllingekofta og aubergine med yoghurtdressing

    Kyllingekofta Hak løg, hvidløg og persille fint. Rør det i kødet sammen med pinjekerner, chiliflager, allehånde, spidkommen, muskatnød, salt og peber. Form kødet til 8 aflange boller, træk dem på træspyd, og pensl dem med lidt olie. Steg dem på alle sider på en mellemvarm grill, til de er gennemstegte. Grillede auberginer Skær auberginerne i… Læs mere »

  • Grillede kyllingespyd med melonsalat

    Grillede kyllingespyd Læg træspyddene i vand. Bland olie, limesaft, cayennepeber og salt. Vend  kyllingekødet i marinaden, og lad det trække i 30 minutter. Træk kyllingeinderfileterne på træspyd, og dryp dem af for marinade. Grill dem på en  mellemvarm grill eller grillpande, 2-3 minutter på hver side. Melonsalat Skær  skrællen af melonerne, og skær dem i terninger,… Læs mere »

  • Græskarsuppe med sesamkylling

    Græskarsuppe Hak løgene. Skær skrællen af græskaret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre stykker. Svits løgene i olien i en gryde i 3 minutter. Tilsæt græskar og svits et par minutter. Tilsæt bouillon, og kog suppen i ca. 20 minutter til græskarrene er helt møre. Blend suppen, og smag den til med salt. Spæd… Læs mere »

  • Havregrynspandekager med kylling og grønsagsfrikassé og ost

    Havregrynspandekager Blend 2/3 af havregrynene og hvedemel, mælk, æg og salt til en ensartet dej. Hak porretoppen fint, og bland den i dejen sammen med den sidste tredjedel af havregrynene. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter. Dryp lidt olie på en slip let-pande, og steg 8 pandekager af dejen. Hold pandekagerne lune. Kylling med… Læs mere »

  • Hjemmebagte tarteletter med kylling, grønkål og porrer

    Tarteletter Bred 2 ark filodej ud på bordet af gangen. Pensl det ene ark med et tyndt lag olie, og læg det andet ovenpå. Skær med det samme dejen ud i 4 stykker, og kom dem i muffinformene. Lad dejen stritte godt op i kanten. Gør det samme med de to andre ark filodej, så… Læs mere »

  • Hotdog med hjemmebagte brød og grov ketchup

    Hotdogbrød Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt yoghurt, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og tilsæt mere hvedemel under æltningen, til dejen er god og fast og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og… Læs mere »

  • Hvidløgskylling med bønneragout

    Hvidløgskylling Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir i bunden. Stik ca. 6 små huller i hvert kyllingelår. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i små stykker på langs. Stik hvidløgsstykker i hullerne i kyllingen. Krydr lårene med salt og peber. Skær citronen i tynde skiver. Lav et snit i hver skive ind mod midten og… Læs mere »

  • Kalkun i karrysauce med kål, druer og æble

    Hak løget. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Tag en stor håndfuld kål fra og vend med gulerødder og rosiner til råkostsalat. Halvér druerne. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Sæt en gryde over med lidt vand. Damp kålen et par minutter… Læs mere »

  • Kalkunbryst med forårsurter

    Gnid kalkunbrystet med knust hvidløg og karry, og brun den i olie i en stor gryde. Hæld bouillon ved, og lad kødet simre ved svag varme i ca. 30 minutter under låg. Vend kødet, når det har stegt ca. halvdelen af tiden. Tilsæt kartofler og bouillon og lad simre ca. 10 minutter. Tag kødet op,… Læs mere »