Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand. Kog vandet og fjern skum fra overfladen. Tilsæt 1 tsk. salt, skum af igen og lad kyllingen koge ved svag varme under låg i ca. 45 minutter. Skyl og skræl grøntsagerne. Flæk eventuelt persillerødderne og skær dem, gulerødderne og porrerne i skiver. Skær sellerien i… Læs mere »
Sprød kålsalat og majs Halver kålen. Fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og vend den godt rundt. Lad kålen stå, mens du tilbereder det øvrige. Fjern blade og tråde fra majskolberne og kog dem i letsaltet vand i ca. 10… Læs mere »
Partér kyllingen i 8 stykker. Skær parmaskinken i strimler. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Varm olien i en stor gryde – gerne med slip-let belægning. Brun kyllingen godt. Tilsæt parmaskinke og steg den med. Kom svampe,… Læs mere »
Kartoffelfad Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i tynde skiver. Hak hvidløg og rosmarin fint. Riv citronskallen fint. Læg kartofler og løg i lag i et ovnfast fad, og drys smuldret feta, hvidløg, rosmarin, citronskal, salt og peber mellem lagene. Dryp med olivenolie, og hæld ¾ dl vand ved. Dæk fadet… Læs mere »
Kalkunbryst Skær kalkunbrystet i tern. Pil og hak løgene. Varm olien i en gryde og svits løg og presset hvidløg. Tilsæt kødet og steg det i ca. 5 minutter. Rør i gryden, så det ikke brænder på. Tilsæt hønsebouillon og kog kødet under låg i ca. 20 minutter ved svag varme, til kødet er mørt.… Læs mere »
Græsk kylling i fad Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olien og fordel kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter. Skær squash og peberfrugt i små tern. Skær tomater og løg i både.… Læs mere »
Æblekylling Del kyllingelårene i ledet til over- og underlår. Skær æblet i både, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver. Skub så mange æbleskiver som muligt ind under skindet på kyllingelårene. Læg kyllingelårene på en bageplade med bagepapir og krydr med salt, peber og timianblade. Steg kyllingelårene i ovnen ved 200 grader i 35… Læs mere »
Kyllingespyd Skær kødet i strimler og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt, olivenolie og citronsaft. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 1 time. Sæt kødet på spyd, og grill i dem ca. 4-5 minutter. Vend spyddene undervejs. Sommerslaw Fjern de yderste… Læs mere »
Kyllingeboller Pil og riv løget groft. Rør kødet med salt, æg, løg, havregryn og mælk til en fars. Krydr med peber og lad farsen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 minutter. Bring en gryde med bouillonen i kog. Form farsen til små runde kødboller og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de ligger… Læs mere »
Kylling Pil skindet af kyllingelårene. Skær dem over i leddet og skær eventuelt overlåret i to stykker langs benet. Kom kyllingen i en gryde og dæk med vand. Pil løget, skær det i grove stykker og læg i gryden. Pil hvidløg og skræl ingefær og riv det fint. Kom hvidløg og ingefær i gryden og… Læs mere »