GIV LIV

Fjerkræ

  • Rosastegt andebryst med sprød rødkålssalat, ristede rosmarinkartofler, fennikel og portvinsglace

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skind-siden. Afdryp andebrysterne, og læg dem i et ovnfast fad. Steg andebryststykker i ovnen ved 180 grader i 15 -20 minutter. Sprød rødkålssalat Snit rødkålen fint, fx på en man­dolin. Kom kålen i en… Læs mere »

  • One pot italiensk fuldkornspasta

    Hak løget. Skær squash og peberfrugter i tern, og pres hvid­løget. Varm olien i en stor pande. Svits rødløg med hvidløg, tilsæt der­næst squash, peberfrugt, kyllingefilet og rosmarin og steg yderli­gere et par minutter. Kom bouil­lon og pasta på panden og vend rundt. Læg låg på panden, og lad det hele simre ca. 12 minutter,… Læs mere »

  • Andebryst med et twist

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne, og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skindsiden. Læg andebrysterne i et ovnfast fad. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Vend æbler med svesker og kanel, og læg det i fadet. Steg andebrystsstykker med æbler og… Læs mere »

  • Hjemmebagte tarteletter med kylling, grønkål og porrer

    Tarteletter Bred 2 ark filodej ud på bordet af gangen. Pensl det ene ark med et tyndt lag olie, og læg det andet ovenpå. Skær med det samme dejen ud i 4 stykker, og kom dem i muffinformene. Lad dejen stritte godt op i kanten. Gør det samme med de to andre ark filodej, så… Læs mere »

  • Græskarsuppe med sesamkylling

    Græskarsuppe Hak løgene. Skær skrællen af græskaret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre stykker. Svits løgene i olien i en gryde i 3 minutter. Tilsæt græskar og svits et par minutter. Tilsæt bouillon, og kog suppen i ca. 20 minutter til græskarrene er helt møre. Blend suppen, og smag den til med salt. Spæd… Læs mere »

  • Tærte med kylling og broccoli

    Del broccolien i mindre buketter, og damp dem møre. Afdryp broccolien grundigt – det er vigtigt, at den bliver helt tør. Kog kyllingekødet mørt, ca. 15 minutter. Afkøl det en smule, før du findeler kødet. Kog kartoflerne møre, og pil dem eventuelt. Mos kartoflerne let med en gaffel, eller skær dem i små tern. Tilsæt… Læs mere »

  • Bønnesalat med blomkål, kylling og avokadodressing

    Bønnesalat Brun kyllingen på begge sider i olien på en pande. Skru ned for varmen og lad kyllingen simre 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad kyllingen trække i 5 minutter. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær… Læs mere »

  • Stegt kyllingebryst med nye kartofler og friskbælgede ærter

    Pensl kyllingekødet med olie, krydr dem med salt og peber, og grill dem i ca. 5 minutter på begge sider på en grill eller grillpande, til de er gennemstegte. Kog kartoflerne lige netop møre. Knus kartoflerne let med en gaffel – de skal ikke moses helt – og vend dem med friskbælgede ærter. Top med… Læs mere »

  • Asiatiske kyllingekødboller i nudelsalat

    Kyllingeboller Hak løget fint. Rør kød med løg, karrypasta, æg og salt. Lad farsen hvile ca. 30 minutter i køleskab. Form kyllingekødet til små boller (på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter. Vend dem undervejs. Afkøl kødbollerne en… Læs mere »

  • Kalkun i karrysauce med kål, druer og æble

    Hak løget. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Tag en stor håndfuld kål fra og vend med gulerødder og rosiner til råkostsalat. Halvér druerne. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Sæt en gryde over med lidt vand. Damp kålen et par minutter… Læs mere »