Ingredienser

Kartofler
  • 800 g vaskede kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • peber
Selleripuré
  • ½ knoldselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl letmælk
  • ½ tsk salt
  • peber
Andebryst
  • 2 stykker andebryst
  • 2 tsk stødt nellike
  • ½ tsk salt
  • peber
  • 1 spsk olie til stegning
Bagte rødløg
  • 4 rødløg
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl bouillon
Julesalat
  • 1 julesalat
  • 100 g ribbet grønkål
  • 1 lille bundt persille
  • 2 appelsiner
  • 1 granatæble
  • 1 spsk olivenolie

Tilberedning

Kartofler
Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Selleripuré
Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri møre. Kogetiden afhænger af størrelsen på selleri. Hæld kogevandet fra selleri, og lad den afdryppe. Blend selleri med mælk og smag til med salt og peber.

Andebryst
Rids skindet på andebrysterne, og gnub med nellike. Krydr med salt og peber. Brun andebrysterne på skindsiden i olien på en pande. Læg andebrysterne i et ovnfast fad og steg i ca. 15 minutter ved 180 grader.

Bagte rødløg
Halvér løgene, og læg dem i et ildfast fad. Steg løgene i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Dryp balsamicoeddike over til sidst og drys med sukker. Lad løgene karamellisere et par minutter i ovnen, tilsæt bouillon og sæt til side.

Julesalat
Del julesalten i blade, og skyl den godt. Hak grønkålen, og snit den helt fint. Hak persille. Skær appelsinerne i fileter. Halvér granatæblet, og skrab kerner og saft ud. Vend grønkål med persille, appelsin, granatæblekerner og saft samt olivenolie. Fordel i julesalatbladene.

Anret andebryst i skiver på en bund af selleripuré. Skindet skæres fra når man spiser det. Servér med stegte kartofler, bagte løg og julesalat med grønkål, og dryp stegesky over.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (570 kcal). Kulhydrat 71 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 50, 2015
Ude og Hjemme