Ingredienser
Fyld- 1 squash
- 2 røde peberfrugter
- 100 g babyspinat
- 1 løg
- 250 g kyllingefilet uden skind og ben
- 1 spsk olivenolive
- 2 fed hvidløg
- 2 dåser hakkede tomater
- 4 kviste frisk timian
- 1 tsk salt
- peber
- 6 dl mælk
- 2 spsk hvedemel
- ½ tsk stødt muskatnød
- 50 g mozzarella 30+
- ½ tsk salt
- peber
- 200 g lasagneplader fuldkorn
- 75 g mozzarella 30+
Tilberedning
Fyld
Skær squash og peberfrugt i små tern. Skyl og slyng spinaten tør. Pil og hak løget. Skær kyllingen i små tern.
Varm olien i en gryde, og svits kylling med squash, peberfrugt og løg. Steg i ca. 5 minutter. Tilsæt presset hvidløg, hakkede tomater og hakket timian, og lad saucen simre i ca. 5 minutter. Vend spinat i saucen, og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen.
Bechamelsauce
Varm 4 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring, og kog saucen i ca. 2 minutter. Tilsæt muskatnød og mozzarellaost, og smag saucen til med salt og peber.
Læg lagvis lasagneplader, fyld og bechamel i et smurt ovnfast fad. Gentag og slut med et lag bechamel. Drys med mozzarella, og bag lasagnen i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 370 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2300 kJ (560 kcal). Kulhydrat 65 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 7 g
Ude og Hjemme, uge 41, 2015