Ingredienser

Fyld
  • 1 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 100 g babyspinat
  • 1 løg
  • 250 g kyllingefilet uden skind og ben
  • 1 spsk olivenolive
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 kviste frisk timian
  • 1 tsk salt
  • peber
Bechamelsauce
  • 6 dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • 50 g mozzarella 30+
  • ½ tsk salt
  • peber
  • 200 g lasagneplader fuldkorn
  • 75 g mozzarella 30+

Tilberedning

Fyld
Skær squash og peberfrugt i små tern. Skyl og slyng spinaten tør. Pil og hak løget. Skær kyllingen i små tern.

Varm olien i en gryde, og svits kylling med squash, peberfrugt og løg. Steg i ca. 5 minutter. Tilsæt presset hvidløg, hakkede tomater og hakket timian, og lad saucen simre i ca. 5 minutter. Vend spinat i saucen, og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen.

Bechamelsauce
Varm 4 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring, og kog saucen i ca. 2 minutter. Tilsæt muskatnød og mozzarellaost, og smag saucen til med salt og peber.

Læg lagvis lasagneplader, fyld og bechamel i et smurt ovnfast fad. Gentag og slut med et lag bechamel. Drys med mozzarella, og bag lasagnen i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 370 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2300 kJ (560 kcal). Kulhydrat 65 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 7 g

Ude og Hjemme, uge 41, 2015