GIV LIV

Fjerkræ

  • Kalkunfarsbrød med spinat

    Rør kalkunkødet sammen med rasp, æg, tomatpuré, timian, salt og peber. Bred farsen ud på et stykke bagepapir ca. 30 x 30 cm. Kom spinaten i en gryde og tø den op ved svag varme. Vrid den fri for væde, tilsæt hvidløg og krydr med salt og peber. Bred den afdryppede spinat oven på kalkunkødet… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med asparges og bladselleri

    Kog kartoflerne og lad dem køle af. Knæk den træede ende af aspargesene og skær dem i 2 cm lange skrå stykker. Snit bladselleri og forårsløg i tynde skiver. Pisk en dressing af olie, citronsaft og lidt vand. Smag dressingen til med salt og peber. Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem sammen med… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med kylling og urtedressing

    Skrub kartoflerne og kog dem i 12-15 minutter til de er møre. Afkøl kartoflerne. Pensl kyllingebrysterne med lidt olie og grill på en grillpande til kødet er mørt. Drys med salt. Skær agurken i små tern og tomaterne i både.  Skær radiser i skiver. Hak krydderurterne og vend med creme fraiche og sennep og smag… Læs mere »

  • Kylling i asparges og dild

    Sæt kyllingen over i en gryde med vand, så det dækker. Lad det koge op og skum overfladen grundigt. Tilsæt salt og skum igen. Pil løget og del det i kvarte. Pluk dilden fri for stilke. Tilsæt løg, laurbærblade, peberkorn og dildstilke. Kog kyllingen i ca. 45 minutter ved svag varme under låg, indtil lårbenet… Læs mere »

  • Kylling i salat med frugt og mormordressing

    Kylling Pensl kyllingefileterne med olie og grill dem i ca. 5 minutter på hver side, til kødet er mørt. Krydr kødet med salt og peber. Salat Skyl de to slags salater og slyng dem tørre. Halvér blommerne, fjern stenene og skær blommerne i både. Vend salaten med blommer og hindbær og kyllingebryst skåret i skiver.… Læs mere »

  • Kylling i salat med grønt

    Kog kyllingen i lidt bouillon i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet. Del broccoli i mindre buketter. Knæk den nederst træede ende af aspargsene og skær asparges i snitter. Snit sukkerærter og forårsløg. Varm olien på en pande og tilsæt karrypasta. Svits broccoli, asparges, sukkerærter, hvidløg og ingefær ved god varme ca. 3-4… Læs mere »

  • Kylling med aspargessalat

    Aspargessalat Skær kartoflerne i mindre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i ca. 2 minutter. Afdryp og skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Rens forårsløg og snit på skrå. Skyl hindbær, og hak mandlerne. Dressing Skyl løvstikke, slyng den tør og hak den fint. Rør yoghurt… Læs mere »

  • Kylling med aubergine og granatæble

    Kylling i fad Skær løgene i både. Skær aubergine i tern. Rens kyllingen, og parter den i 6 dele. Fordel løg, aubergine og kylling i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og stødt fennikel. Hæld bouillon ved, og steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Skyl persillen, og hak den.… Læs mere »

  • Kylling med græskar og peberfrugter i thai-kokossauce

    Skær kyllingefileterne i tern. Skær skrællen af græskarret, fjern kerner og skær græskarkødet i små trekanter. Skær peberfrugterne i tern. Steg græskar og peberfrugter i olien i en stor gryde i 3-4 minutter. Tilsæt kylling og steg med i et par minutter. Tilsæt karrypasta, kokosmælk og bouillon og kog saucen op. Lad retten simre i… Læs mere »

  • Kylling med mandler og rosiner

    Skær kyllingekødet i strimler. Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær peberfrugterne i strimler. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Læg æblerne i en skål med koldt vand. Varm olie i en sauterpande og svits løg og kylling. Tilsæt presset hvidløg, chili, ingefær, kanel og… Læs mere »