GIV LIV

Fjerkræ

  • And i appelsinsalat med grønkål og granatæble

    Appelsinsalat Skær fedtet af andebrystet. Brun kødet på begge sider på en pande i 1 spsk. olivenolie. Skru ned for varmen, og steg kødet endnu 4 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. Lad kødet trække i 5 minutter, og skær det i tynde skiver. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem… Læs mere »

  • Andebryststeg med bagt Hokkaido

    Andebryststeg Gnid andeskindet med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Læg stegen i en bradepande, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1 time. Hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden, og tilsæt bouillon. Steg andebryststegen videre i 30 minutter – til temperaturen i brystkødet er ca. 62 grader. Sæt ovnen på 200 grader… Læs mere »

  • Tortillatærte med broccoli og kylling

    Tortillatærte Tænd ovnen på 175 grader. Kog kyllingen i ca. 12 minutter, og findel den med en gaffel. Del broccoli i buketter, og hak stokken. Skyl og slyng spinaten tør. Damp broccoli og stok et par minutter, tilsæt spinat og lad den falde sammen. Afdryp grønsagerne. Det er vigtigt, at de er tørre. Hak estragon… Læs mere »

  • Kylling med aspargessalat

    Aspargessalat Skær kartoflerne i mindre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i ca. 2 minutter. Afdryp og skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Rens forårsløg og snit på skrå. Skyl hindbær, og hak mandlerne. Dressing Skyl løvstikke, slyng den tør og hak den fint. Rør yoghurt… Læs mere »

  • Kylling med aubergine og granatæble

    Kylling i fad Skær løgene i både. Skær aubergine i tern. Rens kyllingen, og parter den i 6 dele. Fordel løg, aubergine og kylling i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og stødt fennikel. Hæld bouillon ved, og steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Skyl persillen, og hak den.… Læs mere »

  • Andebryst med selleripuré, bagte rødløg og julesalat

    Kartofler Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Selleripuré Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri… Læs mere »

  • Kyllingelasagne

    Fyld Skær squash og peberfrugt i små tern. Skyl og slyng spinaten tør. Pil og hak løget. Skær kyllingen i små tern. Varm olien i en gryde, og svits kylling med squash, peberfrugt og løg. Steg i ca. 5 minutter. Tilsæt presset hvidløg, hakkede tomater og hakket timian, og lad saucen simre i ca. 5… Læs mere »

  • Tandoori-kylling med kokosspinat

    Kokosspinat Skyl spinaten grundigt. Skær forårsløgene i tykke skiver. Kog kokosmælk, forårsløg og spinat op i en gryde og rør, til spinaten falder sammen. Rør majsstivelsen med ½ dl vand, og rør jævningen i spinaten. Kog op og smag til med salt. Tandoori-kylling Skær kyllingefileterne over på midten (inderfileter skal bare være hele). Krydr med… Læs mere »

  • Chili con chicken

    Chili con chicken Del kyllingelårene i ledet. Fjern skindet. Brun kødet uden brug af fedtstof i en stor stegegryde. Tag kyllingen op. Hak løgene, og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i gryden. Tilsæt tomater, tomatpuré og 2 dl øl. Kog saucen op, og tilsæt finthakket hvidløg, salt, spidskommen og oregano. Kom chili i saucen… Læs mere »

  • Lasagne med kylling og spinat

    Kød og spinatfyld Hak løget, og svits det i olien på en pande. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skyl spinaten grundigt. Kom den i en stor gryde ved høj varme, og rør til spinaten falder helt sammen. Kog spinaten til den er mør, og det meste af væsken er… Læs mere »