GIV LIV

Fjerkræ

  • Chicken tikka masala - marinerede kyllingestykker i tandoorisauce

    Chicken tikka masala – Kylling i tandoorisauce

    Marineret kylling Skær et par små snit i hvert kyllingebryst. Pil hvidløg og hak det. Rør yoghurt med krydderier, presset hvidløg, ingefær og tandoori-masala. Vend kyllingen godt heri og lad det marinere mindst 2 timer – gerne længere tid. Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og steg i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »

  • Butter chicken - kylling i karrysauce

    Butter Chicken – Kylling i karrysauce

    Marineret kylling Skær hvert kyllingebryst i 3 stykker eller mindre mundrette stykker. Vend kylling i limesaft og lad den trække ca. 10 minutter. Riv ingefær fint og bland det med yoghurt og krydderier til en marinade. Vend kyllingen i marinaden. Jo længere den får lov til at trække, des bedre bliver smagen. Læg kyllingen med… Læs mere »

  • Djaj wa zaitun - kylling med safran og gurkemeje

    Djaj wa zaitun – Kylling med safran og gurkemeje

    Marineret kylling Pil og riv løgene. Skræl ingefær og riv ingefær og hvidløg fint. Hak persillen og skær citronen i små stykker. Bland løg, hvidløg, frisk og stødt ingefær, persille, citron, peber, gurkemeje, safran og olivenolie. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække ca. 1 time. Fyld Pil og hak løgene groft. Kom løg… Læs mere »

  • Chicken adobo - filippinsk soyamarineret kylling med lynstegte grøntsager

    Chicken Adobo – Filippinsk soyamarineret kylling

    Kylling adobo Bland soyasauce, eddike, laurbærblade, peber og farin sammen. Vend kyllingen i marinaden og lad den trække i køleskabet i 2-3 timer. Pil løget og hak løg og hvidløg fint. Varm olien op på en slip let pande, svits løg og hvidløg. Kom kyllingelår og marinade på pande og hæld kokosmælk ved. Kog op… Læs mere »

  • Couscous dalaj - couscous med kylling og t'faya

    Couscous dajaj – Couscous med kylling og t’faya

    Kyllingeret Sæt kikærterne i blød i en stor skål vand i køleskabet natten over. Del kyllingelårene i ledet. Pil og hak løgene. Bland olie, salt, peber, ingefær, gurkemeje, løg og kylling i en stor gryde. Lad det brune let ved middelhøj varme. Hæld udblødningsvandet fra kikærterne og kom dem i gryden. Tilsæt vand så det… Læs mere »

  • Shorba - afghansk kyllinge -og grøntsagssuppe

    Shorba – Afghansk kyllinge -og grøntsagssuppe

    Shorba Skær kyllingen i små tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og gulerødder i små tern. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Skær broccoli i små buketter og stokken i små tern. Hæld vandet fra kikærterne. Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 1 minut. Tilsæt… Læs mere »

  • Olivie - iransk kartoffelsalat med kylling, æg og syltede agurker

    Olivie salat – Iransk kartoffelsalat med kylling

    Olivie salat Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af. Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad… Læs mere »

  • One pot tagliatelle

    One pot tagliatelle

    Skær kyllingen i strimler. Hak løget, og pres hvidløgene. Skær squash i tern. Varm olien i en stor gryde, og svits kyllingen i ca. 5 minutter. Tag kyllingen op, og steg nu løg, hvidløg og squash i ca. 3 minutter. Tilsæt tomater, tomatpure og grønsagsbouillon og pasta. Kog under låg efter pakkens anvisning. De sidste… Læs mere »

  • Grøn minestronesuppe med kylling

    Grøn minestronesuppe med kylling

    Kylling Kog kyllingefilet i bouillon tilsat persille i ca. 20 minutter, til den er godt mør. Tag kyllingen op, og findel den med to gafler. Kom bouillonen i en blender og blend til en grøn bouillon. Gem til senere. Grøn minestrone Skær blegselleri i skiver. Skær squash og gulerødder i små tern. Del broccoli i… Læs mere »

  • Risotto med kylling, knoldselleri og gremolata

    Risotto med kylling, knoldselleri og gremolata

    Hak løget. Skræl knoldselleri og pastinakker og skær dem i små tern. Skær kyllingebryststykkerne i små tern. Varm halvdelen af olien på en pande, og steg pancettaen næsten sprød. Tag den af panden og afdryp på et stykke køkkenrulle. Varm resten af olien på panden og steg knoldselleri, pastinakker og presset hvidløg et øjeblik, uden… Læs mere »