GIV LIV

Fjerkræ

  • Chicken adobo - filippinsk soyamarineret kylling med lynstegte grøntsager

    Chicken Adobo – Filippinsk soyamarineret kylling

    Kylling adobo Bland soyasauce, eddike, laurbærblade, peber og farin sammen. Vend kyllingen i marinaden og lad den trække i køleskabet i 2-3 timer. Pil løget og hak løg og hvidløg fint. Varm olien op på en slip let pande, svits løg og hvidløg. Kom kyllingelår og marinade på pande og hæld kokosmælk ved. Kog op… Læs mere »

  • Couscous dalaj - couscous med kylling og t'faya

    Couscous dajaj – Couscous med kylling og t’faya

    Kyllingeret Sæt kikærterne i blød i en stor skål vand i køleskabet natten over. Del kyllingelårene i ledet. Pil og hak løgene. Bland olie, salt, peber, ingefær, gurkemeje, løg og kylling i en stor gryde. Lad det brune let ved middelhøj varme. Hæld udblødningsvandet fra kikærterne og kom dem i gryden. Tilsæt vand så det… Læs mere »

  • Shorba - afghansk kyllinge -og grøntsagssuppe

    Shorba – Afghansk kyllinge -og grøntsagssuppe

    Shorba Skær kyllingen i små tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og gulerødder i små tern. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Skær broccoli i små buketter og stokken i små tern. Hæld vandet fra kikærterne. Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 1 minut. Tilsæt… Læs mere »

  • Olivie - iransk kartoffelsalat med kylling, æg og syltede agurker

    Olivie salat – Iransk kartoffelsalat med kylling

    Olivie salat Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af. Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad… Læs mere »

  • Grøn minestronesuppe med kylling

    Grøn minestronesuppe med kylling

    Kylling Kog kyllingefilet i bouillon tilsat persille i ca. 20 minutter til den er godt mør. Tag kyllingen op og findel den med to gafler. Kom bouillonen i en blender og blend til en grøn bouillon. Gem til senere. Grøn minestrone Skær blegselleri i skiver. Skær squash og gulerødder i små tern. Del broccoli i… Læs mere »

  • One pot tagliatelle

    One pot tagliatelle

    Skær kyllingen i strimler. Hak løget, og pres hvidløgene. Skær squash i tern. Varm olien i en stor gryde, og svits kyllingen i ca. 5 minutter. Tag kyllingen op, og steg nu løg, hvidløg og squash i ca. 3 minutter. Tilsæt tomater, tomatpure og grønsagsbouillon og pasta. Kog under låg efter pakkens anvisning. De sidste… Læs mere »

  • Pulled chicken burger

    Pulled chicken burger

    Pulled kylling Kog kyllingen i vand tilsat bouillon i ca. 15 min. Tag kyllingen op af vandet og riv den fra hinanden. Bland med lidt af kogevandet, så den forbliver saftig. Coleslaw Snit de to slags kål fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør yoghurt med mayonnaise og… Læs mere »

  • Risotto med kylling, knoldselleri og gremolata

    Risotto med kylling, knoldselleri og gremolata

    Hak løget. Skræl knoldselleri og pastinakker og skær dem i små tern. Skær kyllingebryststykkerne i små tern. Varm halvdelen af olien på en pande og steg panchettaen næsten sprød. Tag den af panden og afdryp på et stykke køkkenrulle. Varm resten af olien på panden og steg knoldselleri, pastinakker og presset hvidløg et øjeblik uden… Læs mere »

  • Thaisuppe

    Thaisuppe

    Kom kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Kog den i ca. 20 min. og afdryp. Træk stykkerne fra hinanden i trævler med to gafler. Læg til side. Rengør svampene og del dem i mindre stykker. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Snit peberfrugt, sukkerærter og forårsløg. Varm olien i en… Læs mere »

  • Kyllingelasagne med persillebechamel og fennikelsalat

    Kødsauce Hak løgene fint, og svits dem i olien i en gryde. Del kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skær tomaterne i tern, og bland dem med kødet. Tilsæt 2 dl vand, finthakket hvidløg, salt og peber, og kog det hele i 4 minutter. Persillebechamel Pisk mel og 5 dl mælk… Læs mere »