Ingredienser
Hvidløgskylling- 4 kyllingelår, ca. 800 g
- 2-3 fed hvidløg
- salt og peber
- 1 citron
- 1 løg
- 1 spsk olivenolie
- 2 dåser blandede bønner i saltlage
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk paprika
- ¼ tsk chiliflager
- ½ tsk salt
- 150 g sukkerærter
- 1 bundt persille
- 4 skiver groft hvedebrød, 200 g
Tilberedning
Hvidløgskylling
Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir i bunden. Stik ca. 6 små huller i hvert kyllingelår. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i små stykker på langs. Stik hvidløgsstykker i hullerne i kyllingen. Krydr lårene med salt og peber. Skær citronen i tynde skiver. Lav et snit i hver skive ind mod midten og sæt dem overskrævs på kyllingelårene som ‘ryttere’. Steg kyllingen i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader.
Bønneragout
Hak løget og svits det i olien i en gryde. Lad bønnerne dryppe af i en sigte og kom dem ved løgene. Blend tomaterne og bland dem i bønnerne. Tilsæt paprika og chili og lad bønnerne simre i 15 minutter. Smag til med salt. Skær sukkerærterne over på langs og kog dem i bønnerne et par minutter. Hak persillen og vend den i bønnerne lige inden servering.
Servér kyllingelårene med bønneragout og brød.
TIP
Hvis du ikke kan skaffe blandede bønner, kan du fx bruge kidneybønner eller hvide bønner i saltlage fra dåse.
Frugt og grønt pr. person
337 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3051 kJ (727 kcal). Kulhydrat 77 g. Fedt 25 g, heraf mættet fedt 6 g
Ude og Hjemme, uge 11, 2013