Ingredienser

  • 200 g kyllingefilet uden skind og ben
  • 5 dl bouillon til kogning
  • 1 broccoli
  • 250 g grønne asparges
  • 100 g sukkerærter
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 spsk grøn karrypasta
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk frsitkrevet ingefær
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 lille icebergsalat eller anden salat, der kan deles i blade
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 tsk sesamfrø

Tilberedning

Kog kyllingen i lidt bouillon i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet.

Del broccoli i mindre buketter. Knæk den nederst træede ende af aspargsene og skær asparges i snitter. Snit sukkerærter og forårsløg.

Varm olien på en pande og tilsæt karrypasta. Svits broccoli, asparges, sukkerærter, hvidløg og ingefær ved god varme ca. 3-4 minutter. Ryst panden undervejs, så det ikke brænder på. Tilsæt sojasauce og tag panden af varmen.

Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Anret kylling og grønsager i salatbladene. Top med forårsløg, frisk koriander og drys sesamfrø over.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 240 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ (190 kcal). Kulhydrat 15 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g.

Hjertenyt nr. 1, 2015