Ingredienser
- 200 g kyllingefilet uden skind og ben
- 5 dl bouillon til kogning
- 1 broccoli
- 250 g grønne asparges
- 100 g sukkerærter
- 1 bundt forårsløg
- ½ spsk olivenolie
- 1 spsk grøn karrypasta
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk frsitkrevet ingefær
- 1 spsk sojasauce
- 1 lille icebergsalat eller anden salat, der kan deles i blade
- 1 bundt frisk koriander
- 2 tsk sesamfrø
Tilberedning
Kog kyllingen i lidt bouillon i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet.
Del broccoli i mindre buketter. Knæk den nederst træede ende af aspargsene og skær asparges i snitter. Snit sukkerærter og forårsløg.
Varm olien på en pande og tilsæt karrypasta. Svits broccoli, asparges, sukkerærter, hvidløg og ingefær ved god varme ca. 3-4 minutter. Ryst panden undervejs, så det ikke brænder på. Tilsæt sojasauce og tag panden af varmen.
Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Anret kylling og grønsager i salatbladene. Top med forårsløg, frisk koriander og drys sesamfrø over.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 240 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
800 kJ (190 kcal). Kulhydrat 15 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g.
Hjertenyt nr. 1, 2015