Ingredienser

Lyn-hummus
  • 200 g røde linser
  • 4 dl vand + lidt ekstra
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk ristet sesamolie
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2-3 spsk citronsaft
  • salt
Grillede kyllingespyd
  • 4 kyllingefileter, ca. 500 g
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk salt
Tilbehør
  • 1 salathoved
  • ½ agurk
  • 1 lille løg
  • 400 g små tomater
  • 6 fuldkorns pitabrød, ca. 350 g

Tilberedning

Lyn-hummus
Kom linserne i en gryde, og kog dem op med vandet. Lad dem koge ved svag varme under låg i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Lad linserne køle lidt af, og blend dem med olivenolie, sesamolie, cayennepeber, spidskommen og lidt citronsaft. Tilsæt evt. lidt vand, hvis hummussen er alt for fast. Smag til med salt og evt. mere citronsaft.

Grillede kyllingespyd
Skær kyllingefileterne i stykker på ca. 3×3 cm. Vend kødet med olie og paprika. Træk kødstykkerne på små træspyd. Varm en grill eller grillpande op til den er meget varm, og steg kyllingespydene ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt.

Tilbehør
Skyl og tør salaten, og snit den fint. Skær agurk i halve skiver, løg i tynde både og tomater i kvarte, og bland med salaten. Varm pitabrødene i ovnen.

Servér hummus med pitabrød, salat og grillede kyllingespyd.

TIP
I stedet for ristet sesamolie kan du bruge 1 spsk. sesamfrø, ristet på en tør pande. Blend dem sammen med linserne.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (690 kcal). Kulhydrat 85 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme uge 28, 2015