Ingredienser

  • ½ bundt persille
  • 2 dåser kikærter
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knsp spidskommen
  • 1 knsp stødt koriander
  • 1 tsk Harissa eller Sambal Oelek
  • vand
  • salt
  • 2 grove pitabrød eller andet orientalsk fladbrød
  • 200 g grønsager, fx agurk, bladselleri, gulerødder, peberfrugter, blomkål eller grønne asparges

Tilberedning

Skyl persillen grundigt og pluk den. Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor med persille, olie, hvidløg og krydderier og ca. ½ dl vand. Kør til pureen har den ønskede konsistens. Tilsæt eventuelt mere vand undervejs. Smag hummusen til med salt. Spis den med fladbrød og sprøde grønsager til.

TIP
Harissa er en mellemøstlig krydret chilipasta, og Sambal Oelek en lidt grovere orientalsk udgave. Find dem på hylderne med de eksotiske kolonialvarer i supermarkedet.

Frugt og grønt pr. person

ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1765 kJ (420,2 kcal). Kulhydrat 67,4 g. Fedt 12,7 g heraf mættet fedt 1,6 g