GIV LIV

Salater

  • Hakkebøf med rosenkålssalat og mormordressing

      Rosenkålssalat Kog kartoflerne møre, og pil dem. Fjern eventuelt de yderste grimme blade og stokken af rosenkålen. Del halvdelen af rosenkålene i blade. Snit resten fint. Damp rosenkål bladene og de snittede rosenkål i ca. 2 minutter, og afdryp dem. Skræl gulerødderne, og skær dem i bånd med en tyndskræller. Rist mandelflagerne gyldne på… Læs mere »

  • Salade nicoise med kartofler og stegte sild

    Salade nicoise Skyl salaten og afdryp den. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afdryp bønnerne og hæld koldt vand over. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i skiver. Vend salaten med kartofler, bønner, cherrytomater, kapers og oliven. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten. Stegte sild Klip… Læs mere »

  • Grillet kalveinderlår med grønsagsmarinade og spidskålsalat

    Spidskålssalat Snit spidskålen fint. Rør ylette og sennep sammen og vend kålen i dressingen. Smag salaten til med salt og peber. Grønsagsmarinade Skær gulerod, selleri og rødløg i bittesmå tern. Rør olivenolie og æbleeddike sammen, vend grønsagerne i dressingen og smag den til med salt og peber. Lad marinaden trække i 10 minutter. Grillet kalveinderlår… Læs mere »

  • Pastasalat med ærter, feta og skinke

    Dressing Rør ylette med karry. Spæd med olie, citronsaft og vand. Smag dressingen til med salt og peber. Pastasalat Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand som er angivet på emballagen. Hæld den kogte pasta i en sigte og skyl den med koldt vand, til den er kølet af. Lad pastaen dryppe af i… Læs mere »

  • Hakkebøf med broccolisalat og fetacreme

    Broccolisalat Kog bulguren som angivet på emballagen og afkøl den. Del broccolien i buketter og damp den i 3 minutter. Skyl og slyng rucolasalaten tør. Pil og hak rødløget fint. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem. Vend bulguren med broccoli, rucola, løg, mandler og rosiner. Smag salaten til med salt og peber.… Læs mere »

  • piyaz aur tamater - løg og tomatsalat

    Piyaz aur tamater – Løg- og tomatsalat

    Løgsalat Pil og skær løgene i tynde både, kom dem i en sigte og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 minutter. Skyl løgene og lad det dryppe af. Skær tomaterne i både. Halvér limefrugten og skrab frugtkød og saft ud med en teske. Bland løg, tomater, limekød og -saft. Krydr med peber.

  • mooli ka - kinaradisesalat

    Mooli ka salat – Kinaradisesalat

    Kinaradisesalat Skræl kinaradisen og riv den groft. Tryk den let fri for væske. Hak koriander fint. Vend koriander, salt og limesaft med kinaradisen.

  • Chana chaat - varm kikærtesalat

    Chana chaat – Varm kikærtesalat

    Varm kikærtesalat Skær løgene i ringe. Skær peberfrugt, tomater og agurk i tern. Hak chilien fint. Varm olien i en slip let pande og steg løgene. Tilsæt krydderier og steg i yderligere ca. 1 minut. Skrab limekødet ud med en ske og vend kødet og saften med løgene. Afdryp kikærterne og kom på panden. Sluk… Læs mere »

  • Salade maroccain - marrokansk salat

    Salade maroccain – marokkansk salat

    Salat Skyl salaten og snit den. Skær tomaterne i både og agurk i skiver. Pil og skær løget i skiver og snit peberfrugten. Skræl kinaradise og skær i tynde skiver. Topping Hak persille eller koriander meget fint. Rør citronsaft med olie, krydderurt, salt og peber. Anret salat med grøntsager på et fad og dryp dressing… Læs mere »

  • Olivie - iransk kartoffelsalat med kylling, æg og syltede agurker

    Olivie salat – Iransk kartoffelsalat med kylling

    Olivie salat Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af. Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad… Læs mere »