GIV LIV

Salater

  • Skrubbe med sennepskartofler og gulerodssalat med kørvel

    Sennepskartofler Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Skær kartoflerne i skiver. Hak løget fint. Kog bouillonen op. Pisk sennep, sukker og eddike i bouillonen. Vend forsigtigt kartofler og løg i den varme bouillon, og smag sennepskartoflerne til med salt og peber. Skyl og tør salaten. Anret… Læs mere »

  • Karrystegt spidskål med løvstikke og abrikoser

    Fjern kålens yderste blade, del kålen i kvarte på den lange led, skær stokken af og snit kålen. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde strimler. Varm olien i en sautérpande og rist karryen heri. Tilsæt spidskål og gulerødder og steg det, til kålen er mør, men stadig har bid, ca. 5 minutter. Hak løvstikken.… Læs mere »

  • Soja-gravad laks med nudelsalat

    Sojagravad laks Fjern ben fra laksefileten, men lad skindet blive på. Læg laksen i et fad eller i en plastikboks med skindsiden nedad. Drys koriander over fisken. Riv ingefær og hvidløg fint og bland med muscovadosukker eller farin og fordel blandingen over fisken. Dryp forsigtigt med sojasauce, så sukkerlaget ikke glider af. Lad laksen trække i… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med kylling og urtedressing

    Skrub kartoflerne og kog dem i 12-15 minutter til de er møre. Afkøl kartoflerne. Pensl kyllingebrysterne med lidt olie og grill på en grillpande til kødet er mørt. Drys med salt. Skær agurken i små tern og tomaterne i både.  Skær radiser i skiver. Hak krydderurterne og vend med creme fraiche og sennep og smag… Læs mere »

  • Sojamarineret andebryst og ananas på kinesisk salat

    Kinesisk salat Skyl og tør salaten. Skyl bønnespirerne og dryp dem af i en sigte. Snit forårsløgene i tynde, skrå skiver. Skyl korianderen og pluk bladene af stilkene. Riv hvidløg og ingefær. Pres 3 spsk. saft ud af limen. Pisk sesamolie, hvidløg, ingefær, sojasauce og limesaft sammen til en dressing. Grillet andebryst og ananas Skær… Læs mere »

  • Kartofler med krydderurtesalat

    Pluk bladene af krydderurterne og bland dem. Hak skalotteløgene fint og bland dem med olie, vineddike eller citronsaft. Vend krydderurterne i dressingen og smag salaten til med salt og peber. Grillede kartofler Skrub kartoflerne, vend dem i olien og læg dem på en mellemvarm grill. Vend dem undervejs, så de bliver grillet på alle sider.… Læs mere »

  • Sort rissalat med æg og tun

    Kog risene efter anvisningen på emballagen, skyl dem og dryp dem godt af i en sigte. Kog æggene smilende, cirka 7 minutter, pil dem og del dem i halve. Halvér peberfrugterne, læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og sæt dem under ovnens grill, til de får sorte pletter. Læg dem i en skål… Læs mere »

  • Kylling i salat med frugt og mormordressing

    Kylling Pensl kyllingefileterne med olie og grill dem i ca. 5 minutter på hver side, til kødet er mørt. Krydr kødet med salt og peber. Salat Skyl de to slags salater og slyng dem tørre. Halvér blommerne, fjern stenene og skær blommerne i både. Vend salaten med blommer og hindbær og kyllingebryst skåret i skiver.… Læs mere »

  • Spidskålssalat med grønne asparges

    Pluk de yderste blade af kålen, del den i kvarte på den lange led, fjern stokken og snit kålen. Kom kålen i en gryde med vandet. Læg låg på og damp kålen ved svag varme i ca. 3 min., til den er faldet sammen og er mør, men stadig har bid. Hæld kålen til afdrypning i… Læs mere »

  • Laksesalat med croutoner

    Salat Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm brede strimler. Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Skyl bønnerne i koldt vand og dryp dem af. Snit blegsellerien fint. Rist brødet og skær det i små tern. Dressing Rør yoghurt med mayonnaise og sennep.… Læs mere »