Grillet mørbrad Krydr mørbraden med salt, peber og rosmarin. Brun mørbraden på grillen, og læg den derefter på indirekte varme og luk låget. Grill mørbraden i ca. 10 minutter – vend den undervejs. Mærkes den meget blød, skal den have lidt længere tid. Tag mørbraden af varmen, og lad den hvile ca. 10 minutter, inden… Læs mere »
Thai beef grillspyd Skær kødet i tern. Skær rødløg i både. Fordel kød og rødløg på spyd, og pensl spyddene med chilisauce. Lad kødet marinere, mens du tilbereder det øvrige. Grøn kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp aspargesene i 1-2 minutter.… Læs mere »
Kålssalat med asiatisk dressing Snit spidskålen fint. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker. Skær peberfrugt og løg i tynde skiver. Rør karrypastaen sammen med olie, sukker, fiskesauce og limesaft. Vend grøntsagerne sammen med dressingen og smag eventuelt salaten til med lidt salt. Laksespyd Skær skindet af laksefileten, og skær den i… Læs mere »
Fennikelsalat med appelsin Snit fennikel fint. Skær løget i tynde både. Varm olien på en pande, og steg fennikel og løg ved jævn varme i ca. 5 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber, og tag grønsagerne af varmen. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Hak… Læs mere »
Grillede kyllingespyd Læg træspyddene i vand. Bland olie, limesaft, cayennepeber og salt. Vend kyllingekødet i marinaden, og lad det trække i 30 minutter. Træk kyllingeinderfileterne på træspyd, og dryp dem af for marinade. Grill dem på en mellemvarm grill eller grillpande, 2-3 minutter på hver side. Melonsalat Skær skrællen af melonerne, og skær dem i terninger,… Læs mere »
Aspargessalat Kog kartoflerne lige netop møre. Afkøl, og halvér kartoflerne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Afdryp, og skær asparges i snitter. Skær agurken igennem på langs, og skær i skiver. Vend kartofler med asparges, agurk, reven parmesanost og hakkede mandler. Krydr med salt og peber, og… Læs mere »
Skyl perlebyggen og kog den som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl kornene. Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen. Snit kålen fint og drys den med salt og sukker. Vend kålen godt rundt. Hak persillen groft. Vend perlebyg med spidskål, persille, blåbær og hindbær. Rør olivenolie med eddike, sennep og honning og vend… Læs mere »
Kartoffelcroutoner Skrub kartoflerne og skær dem i små tern, ca. 1×1 cm. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kartoflerne ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tzatziki Kom yoghurten i et kaffefilter og stil det i et stort glas eller litermål. Lad… Læs mere »
Skyl perlebyggen. Hak løget. Varm olien i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyggen et par minutter. Hæld fonden ved og lad perlebyggen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær aspargesene… Læs mere »
Snit bønnerne og kog dem i letsaltet vand til de stadig har lidt bid, 2-5 minutter, afhængigt af størrelse. Afdryp og afkøl bønnerne. halvér cherrytomaterne. Snit forårsløgene. Vend bønnerne med cherrytomater, forårsløb og kapers. Rør yoghurt naturel med eddike, sennep og rørsukker. Smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten.